• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ocak 2019 15:03

1O Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları

1O Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları
Siyasi ve bürokratlar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birer mesaj yayımları.

Siyasi ve bürokratlar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birer mesaj yayımları. 

KARIŞIK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi; 
“Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. 
Gazetecilik; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan diğer bir taraftan da vatandaşların talep ve beklentilerini dile getiren bir meslektir. 
Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, biz kamu yöneticileri ile halk arasında köprü vazifesi de görmektedir. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle vatandaşlarımızın haber alma hakkına katkıda bulunma görevini başarıyla yerine getirmekte olan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. 
Başta görevi başında olmak üzere Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm gazetecilere rahmet, çalışan gazetecilere ise aileleriyle birlikte hayırlı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum.”  


 EGC Başkanı Barlak’tan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı..

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, “Gazetecilik sadece bir meslek değil, bu mesleği icra edenler için aynı zamanda apayrı bir sevdadır” dedi. 
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Barlak, mesajında demokrasi ve demokratik toplumlar için teminat niteliğinde olan basının, aynı zamanda milletin müşterek sesi olduğuna vurgu yaparak, “Bu sesin dünyanın dört bir yanına ulaştırılmasını sağlayanlar ise, hiçbir zorluğa aldırmadan mesleklerini icra etmeye çalışan gazetecilerdir” dedi. 
Kamunun haber alma hakkının Anayasa ile teminat altına alındığını, gazetecilerin de işte bu doğrultuda toplumun bilgilendirilmesini sağlayarak aslında kamu hizmeti verdiklerini kaydeden Metin Barlak, “Gazetecilik dışında hiçbir meslek, mensupları için aynı zamanda bir sevdaya dönüşmemiştir. Bilinmelidir ki, gazetecilik sadece bir meslek değildir. Gazetecilik; milli, manevi, mesleki, ahlaki, kültürel ve insani tüm değerleri göz önünde bulundurmanın yanı sıra doğruluk, tarafsızlık ve güvenilirliğin de tartışmasız tek tarifidir. Gazetecilik örnek olmaktır, emin olmaktır ve kendisinden de emin olunmaktır. Kalemi toplum yararına kullanmak ve meslek onurunu ayaklar altına almamaktır, aldırtmamaktır. Dolayısıyla ne mutlu bu tarife uygun biçimde gazetecilik yapanlara” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Erzurum’un çok köklü bir basın geçmişi ve geleneğine sahip olduğunun altını çizen EGC Başkanı Barlak, mesajında şunları kaydetti: “Milli Mücadele dönemine dahi Erzurum basını damgasını vurmuş, tarihe mal olmuş gazeteciler ve kalem ustaları da, yine bu şehrin bağrında yetişmiştir. Bu yüzdendir ki, Erzurum için yapılan en özel tanım; ‘Anadolu’nun Bab-ı Alisi’ şeklinde olmuştur. İşte bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş olan meslek büyüklerimizi ise, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.”  

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kutlama mesajı yayınladı. 


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Gazetecilik çok önemli bir meslektir. Fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir özelliği vardır. Ülkemizde, şehrimizde ve dünyada birçok gazeteci çok zor şartlar altında görevini yerine getirmektedir. Gazetecilik mesleğini, ilkeleriyle kendilerine düstur edinmiş olan gazetecilerimiz, köklü gelenekleriyle, yeni teknolojiler, gelişen ve çeşitlenen iletişim kaynaklarıyla görevlerini ifa ederken aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle bir yandan toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmakta diğer yandan ise bireylerin ve halkın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler. Palandöken’in müstesna bir ilçe haline gelmesinde, tanıtılması, markalaşmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel ve yaygın basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti, üretkenliği ve değer yüklü anlayışı bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’de, basının toplumun kalkınması ve gelişimine de katkı vermekte olduğunu ifade ederek mesajında şu görüşlere yer verdi: 
“Onurlu meslek görevini fedakârca yaparak yerine getiren gazetecilerimizin 15 Temmuz darbe gecesinde Cumhurbaşkanımızın görüşlerini canlı yayınlarla halka ileterek, darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir görev üstlendiler. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ ve onun katiller ordusunun, Türkiye’yi üçüncü sınıf bir ülke haline getirme girişimleri, milletimizin büyük cesareti, basınımızın özveri ve sorumluluğu ile bertaraf edilmiştir. Milli bir duruş ile Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrılarını halkımıza ulaştıran kıymetli basınımız, ikinci Kurtuluş Savaşı mücadelesinin verilmesinde önemli bir etken olmuştur. Zorluk ve güçlüklere rağmen yılmadan yorulmadan çalışan gazetecilerimizin objektif, doğru ve duyarlı haberciliği, yaptıkları mesleğe ayrıca bir kutsallık katmaktadır. 
Tarafsız, özgür ve ilkeli bir şekilde görevini yürüten, milletimizin ve devletimizin hassasiyetlerini ön planda tutan, basın etik kurallarına bağlı basın, toplumun kalkınması ve gelişimine de katkı vermektedir. O yüzden basınsız ve medyasız bir toplum düşünülemez. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, anayasal düzenin bir gerekliliğidir. Demokrasinin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, halkın objektif ve tarafsızca bilgi almasında büyük önem arz etmektedir. Milletimizin haber alma hakkı adına fedakârlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında, tarafsız yayıncılıkla mesleğini icra eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve meslek hayatlarında başarılar dilerim." 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 
Başkan Orhan mesajında gazetecilik mesleğinin kamunun vicdanıyla eşleşmiş, halkın haber alma ve bilgi edinme haklarını en iyi şekilde yerine getiren sorumluluğu büyük bir meslek grubu olduğunu belirtti. 
Dünyanın her yerinde zulüm gören, haksızlığa maruz bırakılan ve insana yakışmayan davranışlarla karşılan mazlumların sesini duyurabilmesinde gazetecilerin önemine değinen Başkan Orhan, gazetecilik mesleğinin vicdanın başladığı yerde olduğunu ve kamunun özünü oluşturduğunu söyledi. 
Başkan Orhan:” Birey olarak hepimiz çevremizde olup bitenlerden haberdar olmak isteriz. En yakınımızdan tutunda dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan gelişmeler gazetecilerimiz sayesinde bizlere ulaşabilmektedir. Bu anlamda gazetecilik mesleği toplumun bilgi edinme ve özgürce haber alma hakkını korumaktadır. 
Basınımız yine 15 Temmuz hain darbe girişi sırasında Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın beyanatlarını halkımıza ulaştırarak, bu darbe girişiminin püskürtülmesinde ve engellenmesinde hayati rol oynamıştır. Darbecilere karşı millet iradesini sonuna kadar savunmuştur. 
Bu anlamda gazetecilik mesleğinin demokrasimizin en önemli mihenk taşlarından biri olduğu bir kez daha görülmüştür.”. 
Başkan Orhan mesajını şöyle tamamladı,” Bu değerler ışığında şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın her yer yerinde görev yapan gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini fedakârca ve severek ifa ettikleri için ayrıca şükranlarımı sunuyorum.”  

 

Başkan Aydın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı 

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 
Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla doğru ve tarafsız bir şekilde hareket ederek fikirlerini özgürce paylaşmak için mücadele veren tüm emekçi gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını ifade eden Başkan Aydın yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: 
” Gazetecilerin aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek gibi kutsal bir görevi vardır. Biz yerel yöneticiler olarak basınımızın doğru, tarafsız ve önyargısız haberlerini önemsiyor ve hizmetlerimizi halkımıza ulaştırmak ve halkımızın talep ile şikayetlerinin bize ulaşmasının yollarından biri olarak görüyoruz. Özellikle ilimizde, ilçemizde faaliyet gösteren yerel basının görüş, öneri ve eleştirileri bizlerin gelişimi açısından önemlidir. Bir kentin vicdanı, gözü, kulağı ve dili olan, kamu görevi yapan yerel medyanın abone, reklam gibi ekonomik desteklerle güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Horasan Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla; gece gündüz demeden çalışarak kamuoyunu bilgilendirmek için mücadele eden, tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” 

 

Başkan Kılıç’tan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı 
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Çalışan Gazeteciler Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı. 
Kamuoyunu aydınlatma ve insanların haber alma haklarını temin eden gazetecilerin, demokrasinin ve toplumsal düzenin en önemli yapı taşı olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç, “Mesleği uğruna kendi sosyal ve özel yaşamlarını bile hiçe sayan gazeteciler, bence alnı öpülesi insanlardır” dedi. 
Yaptıkları haberler, yorumlar ve kamu adına topladıkları bilgilerle yöneticilere sürekli yol gösteren gazetecilerin haklarını kesinlikle ödenemeyeceğini ifade eden Başkan Arif Hikmet Kılıç, “Biz, gazetecilerin emeklerinin paha biçilemez olduğunu zaten biliyoruz. Hele Erzurum basınının farkı ve ayrıcalığının ki, ziyadesiyle farkındayız. Bizi hiç yalnız bırakmadılar, hep yanımızda oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.