• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Nisan 2018 13:24

AK parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı: “2026 Kış Olimpiyatlarına kafayı taktım”

AK parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı: “2026 Kış Olimpiyatlarına kafayı taktım”
Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Erzurum AK parti milletvekili Mustafa Ilıcalı 2026 Kış Olimpiyatlarına başvuru sürecini anlattı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarını yapması halinde dünyada marka bir şehir haline geleceğini vurgulayan AK parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, “Bizi heyecanlandıran bir proje var ben bu 2026 Kış Olimpiyatlarına kafayı taktım bir önceki Milletvekilliğimde konuyu bilmeden kış olimpiyatları yapalım dedim. İstanbul Ticaret Odası bir çalışma yapmış bunu aldım inceledim ve dedim bizde Erzurum’da olimpiyatı yapalım dediler ki altyapı eksiğimiz var bu olimpiyat çok ciddi başka bir şeyler çıkaralım tam o sırada Universiade’ye başvuralım dediler başvuru yaptık ve bize yaklaşık 700 milyonluk liralık tesis kazandırdı. Atlama kuleleri ve yeni salonlar bu açıdan bize büyük bir avantaj elde etti. Ben o zaman meclisteydim yeni bir yasa çıkarttık ve avantajlarından şehrimiz de yararlandı. Geçen yılda Eyof’u yaptık bir sorun olmadan bunlar bizim Olimpiyata hazır olmamız için çok büyük avantajlar oldu bizde kendimizi hazır hissettik ve olimpiyatla için başvuruda bulunduk. Cumhurbaşkanımıza başvuru yapalım dedik başvurdu. Dünyada 7 şehirden biriyiz sporla ilgilenen herkes Erzurum’u tanıyor kış sporuyla ilgilenenler daha çok ilgililer. Ben önceden Atlanta’ya gittiğimde Türkiye’yi tanımıyorlardı bir tek İstanbul’u tanıyorlardı. Bugün ama Türkiye her yerde tanınıyor Erzurum’da daha çok tanınacak marka bir şehir haline geleceğiz.” dedi. 
Türkiye’nin eğer kazanırsa Erzurum’un olimpiyatlara ilk kez ev sahipliği yapacağını bu sebepden oldukça önemli olduğunu ifade eden Ilıcalı, “Yarışacağımız ülkeler İsveç, İsviçre, Avusturya, İtalya, Kanada ve Japonya tam 6 ülkeyle yarışacağız bizim ismimiz duyuldu. Japonya ve Kanada hariç Avrupa ülkeleriyle yarışacağız ve bu ülkelerden 5 tanesi eğer alırsalar ikinci kez yapacağız bunu ilk yapacak ülkeler ise Kanada ve Türkiye dolayısıyla bu bizim için çok önemli” diye konuştu. 

KARIŞIK