• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Aydın'dan Kayak Federasyonu'na sert tepki: Özür dileyin!

Aydın'dan Kayak Federasyonu'na sert tepki: Özür dileyin!
Skandalı bazı temaslarda bulunmak için gittiği Ukrayna’da öğrenen MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, yurda dönmeyi beklemeden, konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

ERKHABER / ERZURUM – Türkiye Kayak Federasyonu’nun snowboard milli takımını üzeri ayyıldızlı Türk bayrağıyla süslenmiş board tahtasıyla dünya şampiyonasında yarıştırmasına tepkiler devam ediyor. ERKHABER’in ortaya çıkardığı skandalı bazı temaslarda bulunmak için gittiği Ukrayna’da öğrenen MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, yurda dönmeyi beklemeden, konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

KARIŞIK

Bir yandan Ukrayna’daki temaslarını sürdürdüğünü bir yandan da Kayak Federasyonu’nun haklı tepkilere neden olan skandalıyla ilgili süreci yakından izlediğini söyleyen MHP Milletvekili Aydın, ERKHABER’e şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“CİDDİ BİR CEHALET SÖZ KONUSU”

Aymazlıktır, sorumsuzluktur.. İyi niyetli düşünecek olursak büyük bir cahilliktir. Bir kere bayrak düşmanı olduklarını sanmıyorum ama ciddi bir cehalet söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor, tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek millet. Buna karşın bir federasyon tutup al bayrağımızı snowboard tahtasına yapıştırıp, sporcunun ayağının altına koyabiliyor. Son derece hassas günlerden geçiyoruz. Ordumuz bugün Suriye’de işte o bayrak için savaşıyor, askerlerimiz o bayrak için şehit düşüyor, gazi oluyor. Şehitlerimizin naaşı işte o kutsal bayrağımıza sarılıyor. Bizim için bu kadar kutsal ve önemli.

 

“TÜRK MİLLETİ ÖZÜR BEKLİYOR”

Baştacı etmemiz gerekirken, sorumsuzca ve aymazca yapılan bu davranışı kabul etmemiz söz konusu bile değil. Belki iyi niyetle düşünülmüş bir reklam algısı yaratılmaya çalışılmış ama şairin dediği gibi "kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsü" reklâm aracı olamaz. Dolayısıyla bu cehaletin sorumlularından Türk milleti bir özür bekliyor ve istiyor. En kısa sürede de bu özrün yapılması son derece önemli.