• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Bakan’ın haberi yok Ilıcalı dambıl dumbul

Bakan’ın haberi yok Ilıcalı dambıl dumbul
Milletvekili Ilıcalı’nın “Yerli otomobilin şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek” açıklamaları, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü’ye soruldu: Öyle bir şey yok!

ERKHABER /ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın “Yerli otomobilin şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek” açıklamaları, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü’ye soruldu… Bakan Özlü, “Öyle bir şey yok. Henüz daha çalışıyoruz. Yer tespiti ile ilgili bir çalışma yok, daha CEO bile atamadık”” cevabını verdi.

KARIŞIK

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, geçtiğimiz hafta katıldığı bir toplantıda yerli otomobil şarj ünitelerinin Erzurum’da üretileceğini ve en az 100 kişinin istihdam edileceğini açıklamıştı. Türkiye’de gündem olan bu açıklama önceki gün Düzce’de ziyaretlerde bulunan Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü’ye soruldu. Bakan Özlü, gazetecilerin ısrarla “şarj üniteleri Erzurum’da mı üretilecek sorusuna “öyle bir şey yok” cevabını verdi.

ERZURUM’DA ŞOK ETKİSİ YARATTI

Bakan Özlü’nün Milletvekili Ilıcalı’nın açıklamalarını yalanlaması Erzurum kamuoyunda büyük şok etkisi yarattı. Bu durum Erzurum’da  “oğlan evinin haberi yok kız evi dambıl dumbul” deyişini hatırlattı. Erzurum kamuoyu, Mustafa Ilıcalı’dan konuyla ilgili açıklama bekliyor.