• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6'ncı il olağan kongresine katılmak üzere Erzurum'a geldi.

ERKHABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6'ncı il olağan kongresine katılmak üzere Erzurum'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 12.10'da Erzurum'a geldi. Havalimanından karayoluyla kent merkezine hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkemizi kayakta başarıyla temsil eden özel sporcularımız Aliye Zeynep Bingül ile Muhsin Murat Bingül kardeşler karşıladı. 

KARIŞIK

27 Şubat 3 Mart tarihleri arasında Polonya’nın Zakopane kentinde yapılan yarışmalara katılan sporcular; küçük slalom, büyük slalom ve GS yarışlar olmak üzere 3 dalda büyük başarı ile döndü. Gelecek vadeden sporcular arasında yerini alan Zeynep ve Murat Bingül, aldığı kupalarla Türkiye’yi ve Erzurum’u en iyi şekilde temsil etmişti.

En uzun pist yarışlarında Zeynep Bingül dünya 7’ncisi ve Avrupa 6’ncısı olurken, GS’de Murat Bingül dünya 13’üncüsü Avrupa 8’incisi, büyük slalom yarışlarında Zeynep dünya 7’ncisi, Avrupa 6’ncısı, Murat dünya 12’ncisi, Avrupa 7’ncisi oldu. Küçük slalom yarışlarında Zeynep dünya 6’ncısı Avrupa 5’incisi, Murat dünya 12’ncisi, Avrupa 7’ncisi Erzurum’un göğsünü bir kez daha kabartmıştı. Bingül kardeşler, başarılarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiler. 

 

Erdoğan'ı ayrıca Erzurum Teknik Üniversite Kavşağı'nda Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi üyeleri karşıladı. Erzurum'un yöresel kıyafeti 'ehram' giyen 4 çocuk annesi Kadriye Dal (60) Osmanlı- Rus Savaşı kahramanlarından Nene Hatun karakteri ile Erdoğan'ı karşılarken, Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı birinci sınıf öğrencisi Hasibe Karadeniz (19) ise yüzüne yaptığı makyajla dayak yiyen kadın rolünü canlandırdı. Dernek üyeleri, kadın yönelik şiddete dikkat çekmek ve çocuk istismarını protesto etmek amacıyla böyle bir karşılama yaptıklarını belirtti. Aracından inmeden kendisini karşılamaya gelen kadınlara el sallayan Recep Tayyip Erdoğan, buradan cuma namazını kılmak için Ulu Cami'ye geçti.

Erdoğan, namaz sonrası dün Afrin'de şehit olan Piyade Teğmen Muhammet Kır'ın cenazesine katıldı.