• ŞEpnolat üst

Güler Kahraman'ın şiir albümü 1 Aralık'ta çıkıyor...

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'un tanınmış spiker-sanatçılarından Güler Kahraman, şiir albümüyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. (Hiç / Seviyorum) adı verilen 7 eserden oluşan şiir albümü, 1 Aralık'ta müzik marketlerdeki yerini alacak. 

Erzurum'a olan bağlılığı ile tanınan Güler Kahraman, albümünde de iki Erzurum eserine yer verdi. Albümüyle ilgili ERKHABER'e özel değerlendirmelerde bulunan Kahraman, "Albümde yedi tane eserimiz bulunuyor. Bunların iki tanesi yine Erzurum üzerine yazılmış şiirler. Özellikle "biz Erzurum’da 33 kişiyiz" şiirinin beni inanılmaz etkilediğini söylemek istiyorum. Bu şiir, şapka devriminde idam edilen 33 kişiden birinin kadın olması ve gerçek bir hikaye üzerine yazılması çok etkileyiciydi" dedi. 

 

"Biz Erzurum'da 33 kişiyiz" şiirinin okumasında Sarı Gelin türküsünün de ünlü sanatçılar Murat Yıldız, Burhan Topal, Alican Özmen ve Fikret Ağırçelik tarafından seslendirildiğini söyleyen Güler Kahraman, "Yine Erzurumlu Vural Engin'in "Erzurum kokan hoşgeldin" şiirini de bu albümümde seslendirdim. Emeği geçen, bana katkı sağlayan, destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

 

ERZURUM KOKAN HOŞGELDİN

 

hoş geldin sen geldin ya palandöken’den kar geldi nemrut’tan ateş  gökten ay tebriz’den şems geldi

hoş geldin geç otur  sofraya bir tabak daha ekledim

önce iki çay içelim seni çok özledim çayı da kardan demledim

hoş geldin ben hep seni bekledim ben seni bir gün bir yıl bir ömür değil yar saniye saniye dakika dakika saat saat bekledim milim milim santim santim dilim dilim bekledim

ben seni sehpada pir sultan çarmıhta isa dergâhta yunus gibi bekledim

ben seni yaaar  ben seni  öyle baharda kuşlar gibi de değil bahçe duvarında sesini unutmuş serçe gibi bekledim

teşekkür ederim! çünkü aşktır beklemek!

hoş geldin sen geldin ya palandöken’den kar geldi nemrut’tan ateş  gökten ay tebriz’den şems geldi

hem ben seni gelesin diye de beklemedim yar bilesin diye bekledim! geç otur sofraya bir tabak daha ekledim önce iki çay içelim seni çok özledim…

  • 4 / 1 Güler Kahraman'ın şiir albümü 1 Aralık'ta çıkıyor...  0

  • 4 / 2 Güler Kahraman'ın şiir albümü 1 Aralık'ta çıkıyor...  1

  • 4 / 3 Güler Kahraman'ın şiir albümü 1 Aralık'ta çıkıyor...  2

  • 4 / 4 Güler Kahraman'ın şiir albümü 1 Aralık'ta çıkıyor...  3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.