• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 14 Haziran 2017 14:54

İlayda hayata tutundu...

İlayda hayata tutundu...
Hayati fonksiyonları durmuş olarak geldiği hastaneden yürüyerek çıktı...

ERKHABER / ERZURUM - Muş Hasköy ilçesi Koçköy beldesin de evlerinin bahçesinde ağaçlara yaptıkları salıncakta sallanırken salıncak ipinin boğazına dolanması yüzünden nefesi kesilen ve hayati fonksiyonları kısmen duran 11 yaşındaki İlayda Yırtıcı Erzurum’da Bölge Eğitim Hastanesinde hayata tutundu..

KARIŞIK

Geçtiğimiz ay içerisinde meydana gelen olay’da alınan bilgiye göre 6 çocuklu bir ailenin 3.kızı ve 4.sınıf öğrencisi olan İlayda evlerinin bahçesine kurulan salıncakta sallanırken,salıncak ipi boynuna dolanmış halde, bahçeye çamaşır asmak için çıkan abla tarafından fark edilerek kurtarıldı.

BABA RAHMİ YIRTICI: ALLAH’TAN ÜMİDİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN KESMEDİK

Meydana gelen olayla ilgili olarak konuşan baba Rahmi Yırtıcı  kızım bahçede salıncakta sallanırken böyle bir üzücü olay meydana geliyor büyük kızım  bahçeye çamaşır asmaya çıkıyor kardeşini salıncak ipinde asılı olarak görünce  bir yandan kardeşinin boğazına geçmiş ipi açmaya çalışırken diğer yandan da feryat ederek aileyi ve komşuları yardıma çağırıyor. Kızımın boynuna dolanan ipi çözüyorlar 112 den yardım isteniyor ekipler olay yerine geldiklerinde kızım nefes almıyormuş hemen ilk müdahalenin ardından önce Hasköye ordan Muşa götürülüyor.Muşta tamamen durumu kötü olan ve nefes alamadığı görülen kızım vakit kaybetmeksizin Erzurum a sevk edildi Erzurum da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdiğimiz kızımın hayati fonksiyonu yoktu. 10 gün yoğun bakımda kalan kızıma inanılmaz bir özveri gösterildi”diye konuştu.

15 günlük bir tedavinin ardından kısmen hayati fonksiyonları durmuş olarak geldiği hastaneden yürüyerek çıkan küçük İlayda hastaneden taburcu olduğu gün yönetici Doç.Dr.Enbiya Aksakalı ve Hastane Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Orhan Deliceyi Makamlarında ziyaret ederek kendisinin hayata tutunmasında emeği geçen tüm çocuk yoğun bakım çalışanlarına teşekkür etti.

DOKTOR OLACAĞIM

Hastane yönetimi tarafından kendisine hediyeler verilen ve boynuna Doktorunun Steteskopunu takan küçük İlayda bende okuyup doktor olucam inşallah. Bana bu gün hayatı kazandıran yüzümü güldüren doktorlarım gibi bende  hasta olan insanları sağlıklarına kavuşturarak onların yüzünü güldürecem”diye konuştu.