• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Kayak Federasyonu'ndan bir skandal daha...

Kayak Federasyonu'ndan bir skandal daha...
Kayak Federasyonu, olimpiyatlarda yarışan kayakla atlama sporcusu Arda İpçioğlu'nun kayak takımlarına da ay ve yıldız işledi...

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonu, Erzurum'da Ocak ayı içerisinde düzenlenen Dünya Snowboard Cross Şampiyonası'nda yaptığı gibi Güney Kore'de halen devam eden 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’nda da "Türk Bayrağı skandalı"nın altına imzasını attı. Erzurum'daki şampiyonada snowboard milli takımı sporcularını Türk bayrağı motifleri işlenmiş board tahtaları ile yarıştıran Kayak Federasyonu, Kış Olimpiyatları'nda kayaklı atlama branşında olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcusu olma ünvanına sahip Fatih Arda İpçioğlu'nun kayak takımlarına da "Türk bayrağı" işledi. Aynı zamanda Erzurum Aras Edaş 12 Mart Spor Kulübü'nün sporcusu da olan Fatih Arda İpçioğlu, üzeri kırmızı-beyaz renkler ve "ay yıldızla" işlenen ve "Turkey" yazılı kayak takımı ile olimpiyatlarda atlayışlarını gerçekleştirdi, İpçioğlu'nun Türk bayraklı kayak takımlarıyla yaptığı atlayış sonrasında çekildiği fotoğraf ise hem Türkiye Kayak Federasyonu hem de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. 

Erzurum'da 18-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Dünya Snowboard Cross Şampiyonası'nda milli takım sporcularının Türk bayrağını temsil eden Ay Yıldızla süslenmiş board tahtasıyla yarışmasına yönelik tepkiler henüz dinmemişken, skandalın sorumlusu Türkiye Kayak Federasyonu, bu kez de olimpiyatlar da yeni bir skandalın altına imza attı.  Erzurum’da düzenlenen Kıtalararası Kayakla Atlama Yarışları’nda 127,5 metrelik atlayışla tarihi bir başarı elde ederek bu branşta olimpiyatlara katılan ilk Türk sporcu olan ve aynı zamanda da Aras Edaş 12 Martspor sporcusu Fatih Arda İpçioğlu, olimpiyatlardaki atlayışlarını üzeri Türk bayrağıyla süslenmiş kayak takımlarıyla yaparak, tepki çekti. Erzurum'daki skandal nedeniyle toplumun her kesiminin tepkisini çeken, Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Haktan Genç ve bazı avukatların Kayak Federasyonu hakkında suç duyurusunda bulunmasının üzerinden daha bir ay bile geçmeden, federasyon yöneticilerinin bu kez de olimpiyatlar da aynı skandalın altına imza atması, "Kayak Federasyonu meydan okuyor" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 

ARAS EDAŞ NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİ?

Öte yandan Fatih Arda İpçioğlu'nun olimpiyatlarda Türk bayraklı kayak takımlarıyla atlayış gerçekleştirmesi tepkilere neden olurken, sporcunun kulübü Aras Edaş 12 Mart Spor'un skandala kayatsız kalması dikkatlerden kaçmadı. Dün Erzurum'a gelen ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş tarafından çiçeklerle karşılanan İpçioğlu için genel müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında konu hakkında Genel Müdür Akbaş'ın en ufak bir yorumda bulunmaması da tepkileri kulübüne yöneltti. Erzurum kamuoyu, konu hakkında Genel Müdür Akbaş ve kulüp yöneticilerinin açıklama yapmasını bekliyor...  

 

OLİMPİYATLARDA SON SIRADA YER ALMIŞTI

Kayakla atlamada mücadele eden Aras 12 Mart Spor Kulübü'nün sporcusu İpçioğlu, Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenen oyunlarda, 'Erkekler Normal Tepe Bireysel Elemeleri'nde piste çıktı. Milli sporcu, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda bu elemeleri geçemedi. Türkiye'yi bu kategoride, olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen İpçioğlu, 16 Şubat'ta yapılan yarışta 79 metrelik atlayış ve 68,2 puanla 57 yarışmacı arasında son sırada yer aldı.