• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Ağustos 2016 09:37

Orkun ÇİZMELİ Yazdı... / Sezar’ın hakkı Sezar’a

Orkun ÇİZMELİ Yazdı... / Sezar’ın hakkı Sezar’a

ORKUN ÇİZMELİ YAZDI...

KARIŞIK


 

 

Hayatımızın her bir anında “Sezar’ın hakkı Sezar’a” sözü dilimize pelesenktir. Şimdi bu sözü demokrasi fatihi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen için de söylemek lazım. Marifet iltifata tabidir. Günlerdir medyayı analiz ediyorum. 15 Temmuz’dan 27. gün nöbetine kadar teşekkürler, iltifatlar, takdirler havada uçuyor. Bu teşekkürlerin için de Başkan Sekmen’e yer verilmiyor.

Şimdi soruyorum demokrasinin yılmaz bekçilerine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in demokrasi nöbetlerine hiç mi katkısı yok? Erzurum’un milli iradeye olan bağlılığında yüzbinleri meydanlarla buluşturan Başkan’ın bu bayrak nöbetlerinde hiç mi emeği yok? 27 gündür sokağı, meydanları İstanbul-Ankara ve İzmir-Erzurum hattı arasında yakından analiz ettik. Yalakaları, müşkülpesentleri, ikiyüzlüleri, felaket tellallarını, sahte vatan bekçilerini de gördük hürriyet ve bayrağına yürekten bağlı, vatan, bayrak ve ezanına hayran imanlı gerçek dadaşları, hatta çılgın Türkleri de gördük.  

Teşekkürü Sekmen Başkan'a çok gördük!

Hatta gelin görün ki bu teşekkürü başta Milli İrade Platformu olmak üzere siyasetçilerimiz ve sivil inisiyatif kurumlarımızın yapması lazımdı ama yapmadılar.

Drone kameralarla şehrin nabzını tutan, servis ettirdiği haberlerle milli ruha şevk ve dinamizm katan, 165 bin bayrakla şehri gelinlik bir kız gibi süsleyen, tonlarca gıda ve içeceklerle izzet ve ikramlarda bulunan, sevilen simaları yüzbinlerle buluşturan, her türlü lojistik ihtiyacı karşılayan kimdi?

Tabii ki Erzurum Büyükşehir Belediyesi…

Yazıktır, günahtır, ayıptır.

Bu şehir değişimi tabiri yerindeyse tüm hücrelerinde yaşıyor.

...Ve bu geminin bu şehirdeki kaptanı Mehmet Sekmen’dir.

Herkes bu süreçte bir pay çıkarmaya çalışıyor.

Bu vatan bizim, bu şehir bizim. Hakkı, hak ve emeğin sahibine teslim edelim.  Toplantılar düzenleniyor, açıklamalar yapılıyor. Bakınız ki bu söylemlerde riya var ama gerçek bir teşekkür yok. “Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim edelim” hiçbir dönemde olmayan iyilikleri, güzellikleri, gelişimi, değişimi, dönüşümü ve kalkınmayı Mehmet Sekmen döneminde yaşıyoruz.

 

Allah rızası için hakkaniyet içinde davranıp iltifatı marifet sahiplerine teslim edelim.