• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Ümit Hoca’dan anlamlı jest

Ümit Hoca’dan anlamlı jest
Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit, Erzurum Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne anlamlı bir jest yaptı. Ümit Hoca, Dernek binasının duvarlarına Erzurum siluetini ve dadaş figürünü yağlı boya çalışmasıyla yansıttı.

ERKHABER / ERZURUM - Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit, Erzurum Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne anlamlı bir jest yaptı. Ümit Hoca, Dernek binasının duvarlarına Erzurum siluetini ve dadaş figürünü yağlı boya çalışmasıyla yansıttı.

KARIŞIK

Ilıca Yavuz Selam Sosyal bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit, hobi olarak yaptığı resimleriyle dikkatleri çekiyor. Bugüne kadar yaptığı resimlerle üç sergi açan Gergit, son çalışmasını Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği için yaptı. Gergit geçtiğimiz aylarda yeni binasına taşınan derneğin duvarlarına Erzurum siluetini, Dadaş figürüyle Erzurum Kültürünü ve Elif ile maneviyatı yağlı boya çalışmasıyla yansıttı.

ERVAK adına gerçekleştirdiği ve 6 şehidin hayatının anlatıldığı bir programda dernek yöneticileriyle tanıştığını belirten Ümit Gergit, “O programdan sonra dernekle bağımı hiç koparmadım. Her fırsatta ziyaretlerine gidiyorum. Geçtiğimiz aylarda yeni binalarına taşındılar. Büyük ve geniş bir binaya sahipler. Duvarları boş kalınca değerlendirmek istedik. Siyah beyaz yağlı boya ile Erzurum Siluetini , Dadaş figürü ile Erzurum kültürünü, Vav (Elif) ile de maneviyatı yansıtmaya çalıştık. Güzel bir çalışma oldu. Derneğimize böyle anlamlı bir jest yapalım istedik” dedi.