• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 16 Ağustos 2024 14:08

Akpunar’ın istifasının perde arkasında ne var?

Akpunar’ın istifasının perde arkasında ne var?
Neden üç ay önce, “bu partiyle geldim, bu partiyle giderim” dediği halde istifa etti? AK Parti’ye geçiş sürecinde neler yaşandı? Sinan Özçaylak siyasi transferin perde arkasını yazdı.

ERKHABER / ERURUM - Yeniden Refah Partisi Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Akpunar’ın rozetini partisinin kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

KARIŞIK

 

İstifa sonrası bir çok yorum yapıldı. Bu parti değişikliğini siyasi etiğe aykırı bulan da oldu, "başkanlıktan da istifa etsin" diyen de.

 

Peki bu sürece nasıl gelindi?

 

Daha üç ay öncesine kadar “ben bu partiyle geldim, bu partiyle giderim” diyen Emrullah Akpunar’ı partisinden istifa noktasına ne getirdi?

 

Akpunar’ın istifasının perde arkasında ne var?

Bunu anlamak için seçim dönemine geri gitmemiz gerekiyor.

Emrullah Akpunar, Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olmuş, sonrasında ittifakla Aziziye’nin AK Parti’ye bırakılacağını öğrenince de MHP’den istifa etmişti. Bir önceki seçimlerde de bağımsız aday olan ve hatırı sayılır bir oy alan Akpunar, bu dönemde yeniden bağımsız aday olmayı düşünmüştü. Ancak AK Parti’nin siyasi tecrübesi ile sırf seçmen yanlış oy kullansın ve oylar bölünsün diye Aziziye’de göstermelik de olsa bağımsız adaylar çıkarabileceği ihtimalini göze alan Akpunar ve ekibi, bir parti çatısı altında seçime girme kararı aldı.

 

Akpunar’ın oy potansiyelini bilen bütün muhalefet partileri onun peşine düştü. İYİ Partisi’nden CHP’sine, Büyük Birlik Partisi’nden, Yeniden Refah Partisi’ne.

 

O dönem Yeniden Refah Partisi İl Başkanı olan Adnan Bozan bu aday kapma yarışında başarılı oldu ve Akpunar’ı YRP’den aday olması noktasında ikna etti. 

 

Erzurum’da Yeniden Refah Partisi’ni kendisi dizayn etmek isteyen yedek MKYK üyesi Sadık Çat, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi ancak teşkilatların evrakları zamanında YSK’ya verememesi sebebiyle aday olamadı. Çat, bu durumdan İl Başkanı Adnan Bozan’ı suçladı. Adnan Bozan “Evrakları bizde yoktu.” dedi.  

 

Yeniden Refah Partisi’nde kavganın fitili ateşlenmiş oldu. Adnan Bozan’ı destekleyenler ve Sadık Çat’ı destekleyenler olarak parti bıçak gibi ikiye bölündü. Bu bölünmüşlükte o güne kadar YRP ile hiçbir alakası olmayan ve parti içi dinamikleri, hizipleri bilmeyen Başkan Emrullah AkpunarAdnan Bozan’cılar tarafına yazıldı.

 

Partinin hiçbir etkinliğine, hatta kongresine bile davet edilmeyen Akpunar, Sadık Çat’ın oya gibi işlemesiyle dışlandı.  

 

Sadık ÇatAkpunar Başkan seçildikten sonra Genel Merkezi, Akpunar aleyhine ikna etmeyi başardı.

 

Genel Başkan Fatih Erbakan dışındaki Genel Başkan Yardımcıları Akpunar’a soğuk davranmaya, onun başarısını görmezden gelmeye başladı. Bu soğuk davranmanın son örneğini de yakın zamanda ( Temmuz ayında ) Erzurum’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli’nin, Aziziye Belediye Başkanı’na yani Emrullah Akpunar’a bir hayırlı olsun ziyareti yapmamasıyla görmüş olduk. O “hayırlı olsun”a gitmeyinceAkpunar da Geyveli’nin yaptığı basın toplantısına katılmadı.

 

İplerin bu kadar gerildiği bir ortamda, partiye yeni katılan, Genel Merkez noktasında ciddi isimleri tanıyıp bilmeyen Akpunar, yalnızlaştırıldı.  Yeni aralarına katıldığı partisi kendisine adeta sırtını döndü.

 

Bu ortamı iyi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Avukat İbrahim Küçükoğlu da bu süreçte Akpunar’la konuşarak kendisini ikna etti.

 

Bu istifaya en çok sevinen Sadık Çat'tır. Zira siyaseten rakip gördüğü bir kişiyi daha partiden uzaklaştırmayı başardı. 

 

İşin özeti budur. Konuşulduğu gibi ne tehdit ne şantaj, ne  de ikbal vaadi vedilmedi. 

 

Buradan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a tavsiyem, Erzurum’da ki teşkilatlarına bu durumu sorması? Konuyla ilgili Sadık Çat’ın kontrolünde, etkisinde olmayan parti müfettişlerini konuyu araştırmak üzere görevlendirmesi. Aksi takdirde Sadık Çat, Yeniden Refah Partisi’ni Erzurum’da ele geçirerek krallığını ilan edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dds 27 Ağustos 2024 11:06

    Hikayeler hikayeler.