• ŞEpnolat üst

Ali Korkut ile nereden nereye...

  • Büyükşehir-1

Yerel seçimler öncesinde partilerin aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti ve MHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarını belirlemesinin ardından tüm gözler ilçelere çevrildi… 

İlçeler içerisinde dikkatlerin en çok yoğunlaştığı merkez ilçe belediyelerinde, mevcut başkanların devam edip etmeyeceği siyasi kulisleri en çok meşgul eden konu… 

Bu sorunun cevabını ilerleyen günlerde hep birlikte alacağız…

Merkez ilçedeki üç belediye başkanı da benim şahsi değerlendirmeler ve kriterlerime göre başarılı… 

Örneğin Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın görev süresi içerisinde 100’e yakın park yapması, bölgesini yeşille donatması az bir şey mi?

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın kaplıcalardan tutun, havuzlu çocuk parklarına, engelli yaşam merkezinden, Ilıca’daki kentsel dönüşüme, güneş enerji sistemlerine kadar yaptığı hizmetler az bir şey mi?

Peki ya Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un yaptıklarını “yapmamış” mı sayacağız?

Üç Kümbetler, Hasan-i Basri, Hacı Cuma başta olmak üzere ilçe sınırları içerisinde yaptığı kentsel dönüşümü yapmaya kimin cesareti gelirdi? 

10 yılda buraları yıkıp, yeniden dönüştürmek kolay bir iş mi?

Lalapaşa Kent Meydanı ve Muratpaşa Kent Meydanı gibi iki büyük meydanı görmezden mi geleceğiz?

Ali Korkut’un 10 yıl önce belediyeyi neredeyse 200 Trilyon’a ulaşan borçla devraldığını ve bugün borçsuz bir belediye haline getirirken bu kadar hizmeti de gerçekleştirdiğini de mi unutacağız?

Türkiye’nin en borçlu 10 belediyesinden biri olarak aldığı Yakutiye Belediyesi’ni bugün borçsuz ilk 5 belediye içerisine sokmak bile Ali Korkut’un başarısını gözler önüne sermiyor mu?

Bu kadar çok iş yapan bir belediye başkanının bir dönem daha görevine devam etmesi gerekmez mi?

Bana soracak olursanız çok ama çok gerekiyor…

Gerekiyor, çünkü 10 yılda adı “yıkan adam”a çıkan Ali Korkut’un çileli günlerin ardından refah içerisinde çalışıp, yıktığı yerlerdeki dönüşümü gerçekleştirmek ve adını “yapan adam”a dönüştürmek en doğal hakkı…

Çünkü, yaptığı tüm işleri halkın onayını alarak, istişare ve ortak akılla gerçekleştiren ve bu yönüyle halkta ciddi bir karşılığı olan Ali Korkut’un bu yönetim anlayışıyla Yakutiye bölgesine yapacağı daha çok hizmet var diye düşünüyorum…

Hataları var mıdır?

Elbette vardır, her insanın ve iş yapan her yöneticinin olduğu gibi...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.