Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da geçekleşen toplantıya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, YÖK Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliğinin Hazırlanma Aşamasındaki Komisyon Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Âdem Kalınlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Çelik ile Prof. Dr. Sezai Ercişli, Genel Sekreter Doç. Dr. Remzi Şahin, Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Keskin ve çok sayıda akademisyen katıldı.
(BAP) Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Keskin, konuklara BAP Koordinasyon Birimi hakkında bilgi verdi. BAP’ın geçmişte yeterince değerlendirilemediğini söyleyen Keskin, yapılan çalışmalarla bu birimin artık tamamıyla yenilendiğini ve bundan sonra Atatürk Üniversitesi’nin yüz akı olacağını ifade etti. Keskin, ayrıca BAP Birimi’nin kaynakları ve projelerine de değindi.
Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Âdem Kalınlı Yükseköğretimde Stratejik Yönetim ve AR-GE Yönetimi Çalışmaları konulu bir sunum yaptı. Bilimsel Araştırma Projelerinin ortak akılla yürütülmesi gerektiğini belirten Kalınlı, Atatürk Üniversitesi’nin çok saygın ve ciddi insan kaynağı yetiştiren bir kurum olduğunu söyledi.
(BAP) Koordinasyon Biriminde Köklü Bir Değişime Gidildi
“Üçüncü Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde yürütmekte olduğumuz yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminde köklü bir değişime gidilmiştir” diyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, mevcut süreçlerin ve işleyişin stratejik yönetim ve kalite anlayışına uygun olmaması, böyle bir değişimin gerçekleştirilmesini zorunlu hale getirdiğini söyledi.
Destek programlarının, kuruma en üst düzeyde katma değer sağlayacak şekilde yapılandırıldığına değinen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi BAP yönergesi ve uygulama esasları ile birimde yürütülen tüm süreçler revize edilerek büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştirildiğini ifade etti.
Üniversitemizin gelişerek bilimin evrensel değerlerine uygun bir noktaya ulaşabilmesi için, mevcut durumunun geniş bir perspektiften sağlıklı bir şekilde bilinmesi ve bu bilgilerin değerlendirilerek stratejik planlar yapılmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Çomaklı, “ Zira dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları, bilimsel faaliyetlerine ve varlıklarına yönelik kapsamlı envanter çalışmaları yapmakta, kurumun tüm kaynaklarını amaç ve hedefleri doğrultusunda harekete geçirmek için etkili performans yönetim modelleri uygulamaktadır ”dedi.
Üniversitemizdeki, tüm süreçlerin birbirini besleyecek şekilde yeniden yapılandırıldığına vurgu yapan Rektör Çomaklı, etkili bir performans yönetiminin uygulanması, stratejik yönetim anlayışının hâkim kılması ve modern yönetişim araçlarının oluşturulmasının da önemli olduğunu belirtti.
Üniversitemizin Kurumsal Gelişimi Ancak Tüm Mensuplarının Yüksek Aidiyet Ve Özverili Gayretleri İle Mümkün Olacaktır
Birçok akademik ve idari süreçlerin yürütülmesinde ve BAP Koordinasyon Birimi faaliyetlerinde önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlayacak sistemden bahseden Çomaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sistemin kişi, bölüm, birim ve kurum düzeyinde anlık faaliyet ve performans raporları üretilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Sürdürülen çalışmaların Üniversitemizdeki tüm faaliyetlerde belirli bir kalite düzeyinin sağlanması ve sürdürülebilir kalite güvence sistematikleri oluşturulmasına çok önemli katkılar sağlayacağı açıktır.
Üniversitemizin kurumsal gelişimi ancak tüm mensuplarının yüksek aidiyet ve özverili gayretleri ile mümkün olacaktır. Tüm mensuplarımızın kurumumuzu ileri taşımak için ortak amaç ve hedefler doğrultusunda fedakârlıkla hizmet etme arzusunda olduklarına inancım tamdır. Üniversitemiz için önemli bir dönüşüm sağlayacak çalışmaları yürüten ve emeği geçen herkese en içten şükranlarımı sunarım.”
Vizyon toplantısının ardından Atatürk Üniversitesi Rektörlük Binasında bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi’nin yeni ofisi konuklara tanıtıldı.