Atatürk Üniversitesi Senatosunun 12.07.2019 tarih ve 11/81 sayılı kararıyla kurulmuş olan Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, kurulduğu günden itibaren Atatürk Üniversitesi bünyesinde yayın yapan bilimsel dergilerin ulusal ve uluslararası standartlara ulaşması için "Atatürk Üniversitesinin Ulusal ve Uluslararası Bilime Açılan Kapısı" sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bünyesinde; Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Alanlarında 71 Dergi Bulunuyor
Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Sinan Aktaş’ın yaptığı Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, üniversite bünyesinde yayın hayatına devam eden fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında ulusal ve uluslararası öneme sahip endekslerde yer alan toplam 71 derginin ortak bir yayın politikası kapsamında hem kalitenin yükseltilmesi hem de saygın çevrelerce kabul görmeleri için paydaşlarıyla eş güdüm içerisinde çalışıyor.
“Bilimsel Dergiler, Çalışmaların Dünya ile Paylaşılmasına Olanak Sağlıyor”
Atatürk Üniversitesinin saygın dünya üniversiteleri arasındaki yerini alabilmesi için akademisyenlerin araştırma ve uygulamalarını bilimsel olarak dünya çapında paylaşabilmelerinin en önemli aracı olan bilimsel makalelerin yayınlandığı dergilere önemli görevler düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu amaç doğrultusunda kurulan ve çalışmalarına bu anlayışla devam eden koordinatörlüğümüzün hedefi; bilimsel dergilerimizin başarılı çalışmalar yapmasını, öncelikle ULAKBİM TR Dizin’de, sonrasında uluslararası platformda SCI, SSCI, AHCI gibi indekslerde taranmasını sağlamak ve bu hedefe yönelik bilimsel dergilere destek vermektir” şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı: “Koordinatörlüğümüz, BilimselDergilerin Çalışmalarını Teşvik Ediyor”
Yönergesinde yer alan amaç ve esaslar doğrultusunda dergilerin gelişimine katkı sağlayacak etkinlikleri yürüten Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğünün, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yayınlanan dergilerin baş editör/editörleri kendi akademik birimlerini temsil etme yetki ve sorumluluğuna sahip olduğunu belirten Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Koordinatörlüğümüz; üniversitemiz bünyesindeki bilimsel dergilerin kendi aralarındaki iletişimini ve iş birliğini, üniversite içi ve dışı diğer bilimsel dergiler arasındaki koordinasyonunu ve bilgi alışverişini sağlıyor. Bilimsel dergilerin yapacağı çalışmalara teknik destek sağlayarak, doğacak ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yürütüyor. Bilimsel dergilerin çalışmalarını teşvik eden, bu amaca yönelik proje ve metotlar geliştiren koordinatörlüğümüz, bilimsel dergileri tanıtmak ve tanıtılmasına yardımcı olmak amacıyla projeler geliştirirken, karşılaştıkları problemleri çözmek üzere çözüm yolları arıyor ve sunuyor” dedi.
“Amacımız, Dergilerin Sürekliliğini Sağlamak”
Üniversitenin yayın standardının yükselmesi için atılan bu adımın olumlu dönüşleri de beraberinde getirdiğini aktaran Prof. Dr. Çomaklı: “Dergilerin sürekliliğini sağlamak ve bilimsel dergicilikle uğraşan akademisyenlerimize olan desteğimizi göstermek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu önemli birimimizi tüm bilim insanlarının istifadesine sunuyor, yapılan yayınların başta ülke yükseköğretimi olmak üzere tüm bilim camiasına faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü web adresine ulaşmak için: https://bilimseldergiler.atauni.edu.tr/