Erzurum üçüncü olmuş.

Erzurum, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünler konusunda üçüncü olmuş. ETB Başkanı Hakan Oral, bu büyük başarıyı(!) öyle anlatmış ki sanırsınız, üreticinin tüm sorunlarını çözmüş.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret Borsası ( ETB ) Erzurum'un üçüncü olduğunu Başkan Hakan Oral'ın açıklamasıyla duyurdu.

 

" Erzurum Ticaret Borsası ,kentte bulunan kurum ve kuruluşlar ile birlikte koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarla Erzurum’a özgü yöresel ve kültürel değerlerini tescilleyerek, gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla da coğrafi işaret , markalaşma ve gastronomi projelerini başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyor." denilen açıklamada, Başkan Oral,  “Şehrimizin kültüründe, tarihinde ve geçmişinde bulunan ve unutulmaya yüz tutmuş ürünlerimizi, yeniden gündeme alarak, hem ülkemizde hem de yurt dışında tanıtmak ve kentimizi bir marka haline getirmek istiyoruz. Çünkü emeklerimizin ve çalışmalarımızın meyvesini toplamaya devam ediyoruz ve Türkiye sıralamasında şuan itibariyle 3’üncüyüz. Biz Erzurum özelinde ilçe ilçe, köy köy ekiplerimizle coğrafyamızın nesi meşhur onları tespit edip gün yüzüne çıkarıyoruz. Gün yüzüne çıkardığımız bu ürünlere ilişkin olarak ilgili kurumlar ile birlikte bu ürünlerin tarihini ve kanıtlarını belgeleyip, Türk Marka ve Tescil Kurumuna başvurumuzu gerçekleştiriyoruz. Yüksek bedeller ödemeden sadece özverili ve gayretli bir çalışma prensibiyle ürünlerimizin tescilini takip edip başarıya uluşması için çaba sarf ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar ışığında şehrimizi gastronomi kenti olmakla beraber, hem ülkemizde hem de Avrupa’da marka yapmak için hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz." demiş. 

 

 

Açıklamaya baktığında zannedersiniz ki üreticinin tüm sorunları çözülmüş. Bu coğrafi işaret işini Başkan o kadar abartmış kı sanki bu sayede, üreticinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi için, bir bardak çak alamayan bir litre süt fiyatının artamıs için, tarlada kalan ayçiçeğinin satılması için, Sulama problemlerinin çözülmesi için Coğrafi tescil belgesi şart(!) 

 

Yani Babanne pastasına coğrafi tescil aldı mı ETB'nin bütün sorumluluğu bitiyor mu? Erzurum'da üreticinin en büyük sorunu zaten coğrafi işaret belgesiydi. Üreticinin geceleri uykuları kaçıyordu, bizim babanne pastasının niye coğrafi tescili yok diye? Kultamak lazım, Maşallah diyelim de nazar değmesin. İnşallah birinci de oluruz, ne diyelim... 


01.10.2024 12:01:43