İspir Panayırı kortejle start aldı...

İspir'de uluslararası panayır Erzurum’un İspir ilçesinde 7 asırdır sürdürülen Uluslararası Tarihi İspir Panayırı düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

ERKHABER / ERZURUM - İspir'de uluslararası panayır
Erzurum’un İspir ilçesinde 7 asırdır sürdürülen Uluslararası Tarihi İspir Panayırı düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. 15 gün sürecek panayırın ilk gecesinde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan  sahne aldı.
 
Uluslararası Tarihi İspir Panayırı başladı. Mehteran ve bar ekibi, il protokülü, ilçede ki sporcular ve halkın geniş katılımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, İspir Belediye binasın önünden panayırın düzenlendiği İspir Kaymakamlığı önüne kadar devam etti. Asırlardır süren panayıra yurt içi ve yurt dışında çok sayıda katılımcı oldu.
İspir Kaymakamlığı ve İspir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tarihi İspir Panayırı’nda ilk akşam Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Erzurumlu sanatçılardan Aysun Gültekin ve Nurullah Akçayır ‘da ilerleyen günlerde hemşerileriyle buluşacak.


Organik ürünlerin satılacağı pazarının kurulduğu, çeşitli sanat etkinliklerinin yanı sıra,  yarışmalar ve çalıştayların düzenleneceği etkinlik boyunca birçok mahalli sanatçı da eserlerini seslendirecek.
 

Açılış töreni
Kortej yürüyüşünün ardından Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törende ise festivalin açılışı yapıldı. 

Törende konuşan İspir Belediye Başkanı Ahmet coşkun, “Yarınlara ümitle koşabilmemiz için tabii devletimizin varlığı milletimizin varlığı bizim için baş tacı. İşte bu birlikteliğin üzerine kendimizi daha iyi yerlere taşıyabilmemiz için 2 tane önemli meselemiz var. Bir tanesi hayvancılık, diğeri turizm, olmazsa olmazımız. Bu hep örselendi. Ama Allah’a hamd olsun ki son 5 yıl içerisinde İspir bu anlamda çok ciddi adımlar attı“ dedi.
 
 
Ayrıca Ahmet Coşkun İspir panayırının ilçe ekonomisine, ticaretçisine sağladığı avantajı anlatarak esnfın 4-5 ayda yapacağı işin 15 günlük panayırda gerçekleştiğine vurgu yaparak memleketlerine destek için tüm ispirlileri ve Erzurumlu’ları İspir panayırına bir kez daha davet etti.  
 


Omuz omuza yürüyeceğiz
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül de konuşmasında “Sıla-i Rahim yapan, şehir dışından gelen hemşerilerimiz ile 15 gün boyunca beraber olacağız” dedi.

Organizasyondan dolayı İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ve belediye yönetimine çalışanlara teşekkür eden Yurdagül,  seçim sürecinde Cumhur İttifakı’na verilen destek için de vatandaşlara teşekkür etti.

Yurdagül, “Bundan sonraki süreçte Allah’ın izniyle, herkesi baş tacı edecek, ‘halka hizmet hakka hizmet’ mantığıyla hep beraber omuz omuza sırt sırta vereceğiz. İspirimizi hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz” ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu ile İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, festivalin hayırlı olmasını dilediler.

AK Parti Merkez Karar Ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Polat ise, bölgede devam eden tünellerin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçenin bir lojistik merkez konumu olacağını ifade etti. Polat, tünellerle birlikte ilçenin hem limanlara, hem hava limanlarına bağlanacağını ve bölge ülkeleri için önemli bir kavşak noktası ve ticari merkez olacağını kaydetti.


2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık da panayırın yüzyıllardır süregelen kültürün bir yanıması olduğunu kaydederek, bu yıl 2025 Erzurum Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında uluslararası boyuta taşındığını, Türk Dünyasından davetlilerin de misafir edileceğini söyledi.


Kaymakam Ahmet Salih Poçanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Vali Vekili Ahmet Özdemir de köklü geleneklerin, millet olma kültürünün gelecek nesillere taşınmasında etkinliğin önemine işaret etti.
 
Zaferler Ayı Ağustos
MHP Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın da Ağustos ayının Türk Milleti için zaferler, mutluluk ve vuslat ayı olduğunu ifade ederek, 700 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen, panayırı yeniden ete kemiğe büründürüp, İspir’e Erzurum’a ve tüm Türkiye’ye hatta uluslararası boyuta taşıyan Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’a teşekkür etti.

Panayırın üç önemli işlevi olduğunu bildiren Aydın, mazi ile atiyi birleştirip kuşaklararası iletişimi yeniden sağladığını anlattı. Etkinliğin ticari hayata da önemli katkı sağladığına işaret eden Aydın, panayırın ayrıca sıla-i rahime ve hayra vesile olduğunu söyledi.


24.08.2024 17:14:30