Ömer Faruk AVCI yazdı... / Gençlik için neden Evet...

Gençlik için neden Evet...

1.Tıpkı Büyük Selçuklu Devleti ve Devleti Osmaniye’nin  yaptığı gibi, milletin ta kendisinin inşa ettiği ve kendimize özgü, milli, gerçeklerle örtüşen, gençliğin değerleriyle barışık, coğrafyanın riskleriyle baş edebilecek bir idare sistemine kavuşmak için; Evet.

2. Yüzyıllardır karışık, huzursuz, istikrarsız, kimi zaman da kan, gözyaşı, zulüm, baskı üreten, bu topraklarda işlemediği acı tecrübelerle görülen mevcut hükümet sistemini sonlandırmak için; Evet.

3. Cumhuriyeti ve demokrasi sistemini daha sağlam temellere kavuşturmak; devlet ile milleti kucaklaştırabilmek için; Evet.

4. Milletin seçtiklerinin yetkileri artık gasp edilmesin (darbelere HAYIR) diye; askeri ve sivil bürokrasi, medya, statüko partileri, yetkisini milletten almayan güç odakları seçilmişleri artık sınırlandırmasın diye; Evet.

5. Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak, dümende 2 ayrı kaptan bulunmasın, yetki karmaşası çıkmasın, uyum sorunları yaşanmasın diye; Evet.

6. Her seçim akşamı ülkeyi 5 yıl boyunca hangi kadronun yöneteceği anında netleşsin diye; hükümet kurma sorunları yaşanmasın, sık sık seçim olmasın, istikrar ve huzur bozulmasın, ülke siyasi tartışmalar nedeniyle vakit yitirmesin diye; Evet.

7. Ülkemiz üzerinden puslu ve sisli hava dağılsın yatırımcı önünü görebilsin, böylece üretim ve istihdam artabilsin, işsizlik azalsın, ekonomi büyüyebilsin diye; Evet.

8. Kamunun yatırımlarının hız kazanabilmesi bürokrasiye işlerin takılmaması; okul, hastane, yol, baraj, konut, tünel, enerji, sulama gibi yatırımların, küresel projelerin çoğalabilmesi için; Evet.

9. Bürokrasi, sırtını dayadığı güç odağına güvenerek işleri kilitlemesin, bürokrasi tek merkezden idare edilebilsin, böylece verimliliği ve kalitesi artsın, millete daha hızlı iş üretebilsin, hizmet edebilsin diye; Evet.

10. Devlet mekanizmaları tıkır tıkır işlesin diye; Evet.

11. Terör başta olmak üzere iç ve dış tehditlere karşı hızlı önlem alınabilsin, hızlı hareket edilebilsin, kurumlar arasında koordinasyon ve uyum olabilsin, devletin riskler karşısında tecrübesi ve hafızası oluşabilsin diye; Evet.

12. Hükümetleri yenilenmeye, hizmet ve eser üretmeye yani hükümetleri çalışmaya, yani terlemeye zorlayan bir sistem için; Evet.

13. Partileri yenilikçiliğe, çalışmaya, üretmeye, değişime, kaliteli rekabete ve uyuma zorlayacak bir sistem için; Evet.

14. Özgürlüklerimizin önünü açacak, 80 milyon farklılığı bir ve beraber olarak kucaklayacak bir sisteme; Evet.

15. 18 yaşındaki gençler seçebildikleri gibi seçilebilsinler de diye; Evet.

16. Bağımsız ve tarafsız bir yargı ve halkın kendisinin oluşturduğu anayasa için; Evet.

17. Cuntaların, çetelerin, mafyatik örgütlerin, cemaat görünümlü hain şebekelerinin devlete sızmasını önlemek için; Evet.


18. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıraları için; Evet.

19. Anayasa'dan 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün ve Kenan Evren'in izlerini silmek için; Evet.

20. Merhum Adnan Menderes, Turgut Özal ve arkadaşlarının ruhları şad olsun diye; Evet.

21. Söz de, karar da artık hep milletin olsun; millet ne derse o olsun, millet kimi isterse o ülkeyi yönetsin, millet kimi isterse göreve getirsin, görevden alsın diye; Evet.

22. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye, farklılıklarıyla Türkiye için; Evet.

23. Dedelerimizin ve babalarımızın yaşadıklarını çocuklarımız yaşamasın diye, yani çocuklarımız için; Evet.

24. Geleceğimiz için, bekamız, istikbalimiz, istiklalimiz için, ülkemiz, milletimiz için; Evet.

25. Ortadoğu’da ve dünyada ayakları yere daha sağlam basan dünyanın 5’ten büyük olduğunu ispatlayacak güce ulaşan bir Türkiye için; Evet.


20.02.2016 13:18:52