Süha Dengizek'ten vefalı davranış...

2017 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucunda yaşamını yitiren Erkal ile Temmuz ayında vefat eden TRT sanatçısı Lütfü Ortakale'nin isimleri vakıf binasındaki iki salona verildi.

ERKHABER/ ERZURUM - Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Süha Dengizek, vefat eden Erzurum’un sanat dünyasındaki iki önemli değeri İbrahim Erkal ile Lütfü Ortakale’nin isimlerini vakıf binasında yaşatıyor. 2017 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucunda yaşamını yitiren Erkal ile Temmuz ayında vefat eden TRT sanatçısı Lütfü Ortakale için vefa örneği sergileyen Vakıf Başkanı Dengizek, Erzurumlular’ın buluşma noktası olan vakıf binasındaki iki salona sanatçıların isimlerini verdi. 

 

Vakıfın 3’ncü katında bulunan salona İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Salonu, 4’ncü katına da Lütfü Ortakale Kültür ve Sanat Salonu adını verdiklerini söyleyen Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma VakfıBaşkanı Süha Dengizek, “Her iki sanatçımızın da Erzurum’a ve Erzurum kültür sanatına inanılmaz katkıları olmuştur. İbrahim Erkal gibi Lütfü Ortakale de adeta kendilerini Erzurum’a vakfeden önemli değerlerimizdi. İki değerimizin ismini de dernek binasında ölümsüzleştirmek istedik. Değerli sanatçılarımızın isimlerini verdiğimiz salonlarımız da zaten bar çalışmaları, koro faaliyetleri başta olmak üzere çok sayıda kültür sanat etkinlikleri gerçekleştiriyorduk. Şimdi daha da bir anlam kazanmış oldu. Hemşehrilerimizden de olumlu tepki aldık” dedi.


16.09.2024 12:00:04