Müzik öğretmenliği yapan ve uygulamayı başlatan Derya Ayrancı, “Müzikle terapi fikri, 8’inci sınıf öğrencilerinden TEOG’a hazırlanan çocukların aşırı derecede yaşadıkları stres ve ailesel baskı üzerine ortaya çıktı. Çocuklarımla birlikte kısa dinletiler yapmaya karar verdim. Müzikle terapinin, makamların insanlar üzerinde yüksek derecede iyileştirici ve şifa verici etkisi olduğunu öğrendim. Sınav başarısının haricinde aynı zamanda çocuklardaki davranış problemlerini de en aza indirgediğini gözlemledik. Müzikle terapinin Türkiye’de tüm devlet okullarında yayılmasını istiyoruz” dedi.
“Müzikli terapi sayesinde konsantrasyon sorunumu aştığımı düşünüyorum”
TEOG sınavının stresinin müzikli terapi ile azaldığını belirten 8’inci sınıf öğrencisi Furkan Esat, “TEOG’a hazırlanıyorduk, hocamız böyle güzel bir uygulama getirdi. TEOG stresinden oldukça kurtulduğumu düşünüyorum, rahatladım. Olumlu yönde etkiledi bizi, müzikli terapinin başka okullarda yapılmasını tavsiye ediyorum. Derslerde adaptasyonumu yükselttiğini düşünüyorum. Müzikli terapi sayesinde konsantrasyon sorunumu aştığımı düşünüyorum” diye konuştu.
“Derslerime daha odaklı bir şekilde bakabiliyorum”
Müzikli terapiden sonra ders çalışmasında olumlu yönde değişiklikler olduğunu ifade eden Öznur Yalçın da, “Derslerimde katkısı oldu, müzikli terapiden önce derslere odaklanamıyordum artık derslerime daha sıkı çalışabiliyorum ve derslerime daha odaklı bir şekilde bakabiliyorum. Hedeflerimi daha iyi belirleyebiliyorum” şeklinde konuştu.