• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Şubat 2006 16:30

ARAS A.Ş’nin 2017 Yılı Yatırımları Ele Alındı

ARAS A.Ş’nin 2017 Yılı Yatırımları Ele Alındı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Erzurum’daki il ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla ARAS EDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş ortaklığında enerji koordinasyon toplantısı düzenlendi.

ERKHABER / ERZURUM - Bölgede Erzurum’un da içinde bulunduğu 7 ilde hizmet veren ve 950 bin abonesi bulunan ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş’nin kentteki yatırımlarını değerlendirmek üzere Sway Hotel’de  geniş katılımlı toplantı düzenlendi. 

KARIŞIK

Toplantıya Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ARAS-EDAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, ARAS- EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, ilçe belediye başkanları ve diğer ARAS EDAŞ yöneticileri katıldı. Toplantıda ilk olarak ARAS A.Ş’nin Erzurum’daki yatırımları ve hizmet ağı ile ilgili olarak katılımcılara sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. 

İlk olarak söz alan ARAS-EDAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, Erzurum’da daha kaliteli ve kesintisiz bir hizmet vermek için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğine vurgu yaptı. İlk defa 2011 yılında 21 dağıtım şirketi içinde bir tek ARAS –EDAŞ olarak bizimle birlikte hizmeti alan elini taşın altına koyan bütün paydaşlarla bir araya gelip onların fikirlerini de alarak yeni yatırımları birlikte şekillendirme adına bu adımı attıklarını belirterek” Bizimle birlikte tüketiciyle karşı karşıya olan onlara hizmet götürmeye çalışan belediye başkanlarımız bize gelen talepleri alıyorlar. Bizde bu projeleri ve yatırımları birlikte istişare edelim istedik. Yıllık 180 milyona yakın hatta onun üzerinde yatırım yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlarda adaleti korumaya çalışıyoruz. Hizmet verdiğimiz 7 ilde müşterilerimizin beklentilerini belediyelerimizin milletvekillerimizin ve sayın valilerimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak acil yapılması gereken yatırımlara öncelik veriyoruz. Bizim için öncelik elektriği kesintisiz bir şekilde müşterilerimize ulaştırmaktır. Bunun için hangi şartlarda olursa olsun hiçbir mazeret söz konusu değil. Eğer tüketiciye enerji gitmiyorsa bu bizim için başarısızlıktır. Yapmamız gereken iki önemli iş daha var. Birincisi devraldığımızda bölgedeki kayıp kaçak oranı yüzde 44’ler seviyesindeydi. Bu oranı yüzde 25’ler seviyesine çekmiş bulunuyoruz. İkincisi ise tahsilatın zamanında yapılması konusuna çok önem veriyoruz”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise  ilçelerdeki sık sık arızaya neden olan eski hatların yenilenmesi gerektiğini belirterek “Arıza ekiplerini biraz daha güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Köy/mahallelerdeki aydınlatma sistemi ve trafoların elden geçirilmesi ve yenilenmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Aydınlatmada mümkünse şehir merkezinde beyaz ledli lamba kullanılmasını öneriyorum. Bu mevcut lambalar sarı ışık veriyor. Gerekli aydınlatmayı yapamıyor. Belediyemizin de katkılarıyla bazı yerlerde yaptığımız ledli lambaların ne kadar güzel aydınlattığını hep birlikte görüyoruz”diye konuştu.

Daha sonra ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar da söz alarak önerilerini sundular.