• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ağustos 2017 23:54

Atatürk Üniversitesi hafızasını kaybetti

Atatürk Üniversitesi hafızasını kaybetti
Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler ile İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Talat Güllap hayatını kaybetti.

ERKHABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler,  İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Talat Güllap hayatını kaybetti.

KARIŞIK

Prof. Dr. Güllap (84) kuruluş yıllarından bugüne kadar akademik kadrosunda yer aldığı Atatürk Üniversitesi'nde bir çok üst yönetim görevinde de bulunmuştu. 

Binlerce öğrenci,onlarca akademisyen yetiştiren ve  kitaplar  yazan  Prof.  Dr. Güllap, bugün akşam saatlerinde Erzurum'daki evinde yaşama veda etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 'İktisadi ve İdari Bilimler' alanındaki önemli akademisyenlerinden birisi olarak kabul edilen  Prof. Dr. Talat Güllap, aynı zamanda 60 yıllık Atatürk Üniversitesi'nin 'hafızası' olarak tanınıyordu.

PROF. DR. TALAT GÜLLAP KİMDİR?

10 Ekim 1933 yılında Erzurum'da doğdu. İlköğretimini Erzurum Dumlupınar İlkokulu'nda, Orta öğretimimi Ankara'da Maarif Koleji'nde ve lise öğrenimini Erzincan Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yaparak  Haziran 1959 yılında mezun oldu. Aynı yıl  yeni kurulan Atatürk Üniversitesi'nde asistan oldu.

Prof.Dr. Talat Güllap, yarın (19 Ağustos Cumartesi) Gürcükapı Camisi'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.