• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Eylül 2018 11:15

Aziziye'de her şey çocuklar için...

Aziziye'de her şey çocuklar için...
Aziziye Belediyesi sosyal belediyecilikte ki projelerine bir yenisini ekleyerek geleneği bozmadı.

ERKHABER / ERZURUM - Aziziye Belediyesi sosyal belediyecilikte ki projelerine bir yenisini ekleyerek geleneği bozmadı. Saltuklu Mahallesi’nde bir süre önce açılışı yapılan Cimilli Külliyesi’nin hemen yanında projesi ve inşası tamamlanan çocuk oyun alanı alışılagelmiş parklardan tamamen farklı. 
Çocukların aileleri ile birlikte vakit geçirmesi amacıyla açılışı yapılan parka 1991 yılında Bitlis Mutki’de şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Mutlu’nun adı verildi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ev sahibi olduğu açılışa şehidin abisi Mehmet Mutlu da hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, MHP İl Başkanı Murat Karadaş, AK Parti Erzurum İl Başkan adına İl yönetim kurulu üyesi Ensar Özdemir, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Aziziye Halk Eğitim Müdürü Abdullah Harun Ilıcalı, Saltuklu, Selçuklu ve bazı köylerin mahalle muhtarları, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Kadın Kolları Aziziye İlçe yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı Ayşe Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Aziziye ilçesinde sosyal donatı alanlarının artırılması için çaba gösterdiklerini dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, çocukların yazın serinleyecekleri, aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirecekleri böylesi parklara ihtiyaç duyulduğunu anlattı. 
Ilıca, Selçuklu ve Saltuklu mahallelerinde hayata geçirdikleri yeni çocuk oyun alanlarının sayısını artırmanın gayretinde olduklarını yineleyen Aziziye Belediye Başkanı Orhan, oyun parklarına vatan uğruna kanını veren şehit isimlerinin verdiklerini söyleyerek onların isimlerinin yaşattıklarını söyledi. 
Saltuklu Mahallesi Cimilli Camii yanında inşa ettirilen çocuk oyun alanına 1991 yılında şehit düşen Piyade Onbaşı Mustafa Mutlu’nun ismini verdiklerini kaydeden Başkan Orhan, “Bundan sonraki açılışını yapacağımız parklarda da şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız. Bu vatan için kanını dökmekten geri durmayan vatan evlatları için bu yaptığımız az bile kalır. Bu parkımızın yapımında bir süre önce Cimilli Cami ve Külliyesini yaptıran işadamı Hamza Cimilli’nin emeğini inkâr edemeyiz. Onun yardımları ve yönlendirmesi ile böylesi bir yatırımı hizmete açmış bulunmaktayız” diye konuştu. 
Yıllardan beri eksikliği hissedilen çocukların serinleyeceği oyun havuzlu parkı Aziziye’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Orhan, her yaşa uygun yeni nesil çocuk oyun grupları ile donatılmış parkta aileler için kamelyalar bulunduğunu hatırlattı. 
Başkan Orhan, “Parklarımız 7 gün 24 saat kamera sistemi ile güvenlik personeli ile korumaya alınmış durumdadır. Oyun grupları tamamen TSE standartlarına uygun sağlık koşullarına uygun sert plastikten yapılmıştır. Soyunma kabinleri, tuvaletler, şezlong ve duş sistemleri ile tamamen hijyenik koşullarda çocukların oyun oynayacakları oyun grupları ile ailelerin güveneceği ortamlar oluşturulmuştur” dedi. 

KARIŞIK