• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Ocak 2019 12:43

Bakan Soylu açıkladı... Erzurum'da büyük operasyon... Tam bir ton 535 kilo...

Bakan Soylu açıkladı... Erzurum'da büyük operasyon... Tam bir ton 535 kilo...
Yapılan uyuşturucu operasyonları hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, "İki gün önce Erzurum’da bin 535 kilo eroin yakalamasıyla Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekoru daha kırıldı"dedi.

ERKHABER / ERZURUM - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ve asayiş olayları açısından metruk binaların halkı tedirgin ettiğini belirterek, 2019 yılında metruk binaları yıkacaklarını söyledi. 

KARIŞIK

"METRUK BİNALARI YIKACAĞIZ" 

“Uyuşturucunun sadece arzıyla değil kullanımıyla da mücadele ettik” diyen Bakan Soylu, “Yaptığımız geniş çaplı bir saha anket çalışmasıyla kullanım profiline ve yerlerin tespitine odaklandık. Yapılan araştırmalarda uyuşturucunun ev dışında en çok kullanılan mekanlarının metruk binalar ve yol kenarına, tenha yerlere park edilmiş arabalar olduğunu gördük. Buralara dönük tedbir ve kontrollerimizi arttırdık. 58 bin 59 metruk bina tespit ettik, bunların 24 bin 168’ini yıktık. 12 bin 770 tanesinin de hukuki süreçleri devam ediyor. 2019 yılında bu yıkılması gereken bütün metruk binaları sağına soluna bakmadan yıkıp geçeceğiz, hiç kimse kusura bakmasın. Metruk binaların yaydığı pislik direkt uyuşturucu ve asayiş olayları konularında halkımızı tedirgin ettiği nokta, bizim açımızdan tahammül edilemez. Bu konuda net şekilde dozeri vuracağız yıkacağız. Sokaklarımızı bu metruk binalardan bir şekilde temizleyeceğiz” diye konuştu. 

"ERZURUM'DA TARİHİ YAKALAMA" 

Yapılan uyuşturucu operasyonları hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, “2018 Aralık ayı başında Erzincan’da o gün için tek seferde Cumhuriyet tarihinin en büyük yakalaması olan bin 271 kilo eroin yakalamasını gerçekleştirdik. Yine 2018’in son günlerinde İpsala Sınır Kapısı’nda 1,5 ton esrar yakalandı. Ve iki gün önce Erzurum’da bin 535 kilo eroin yakalamasıyla Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekoru daha kırıldı. Bu olayı kamuoyu ile paylaşmadık, işin ucuna ulaşmak istediler. Hemen ilgili istihbarat çalışmalarıyla birlikte işin organizatörü ve lideri de dün akşam saatlerinde İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yurt dışına kaçarken yakalandı ve polis uçağıyla gözleri bağlı şekilde Erzurum’a getirildi” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.