• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Şubat 2018 12:41

Başkan Korkut: "9 yılda 90 yıllık iş yaptık"

Başkan Korkut:
Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyeden hizmet alan toplum katmanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyeden hizmet alan toplum katmanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Yakutiye ilçesinde görev yapan İmamlar ile kahvaltısında bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Korkut, 9 yıllık hizmet süresini değerlendirdi. Yakutiye Belediyesinin, Maliye ve SSK borçlarını temizlediğini anlatan Korkut, 600 dönüm alanda kentsel dönüşüm projeleri, tarihi eserlerin çevresinin açılması ve insanın olduğu her alana dokunan hizmetlerini görsel sunum eşliğinde anlattı. 
Yakutiye Belediye Başkanı, ilçesinde görev yapan İmamlar ile kahvaltıda bir araya geldi. 9 yılda 90 yıla sığacak iş yaptığını anlatan Korkut, 2009 yılında 100 milyon liranın üzerinde borç stoku, 830 personeli olan bir belediye bulduğunu söyledi.
Ali Korkut, ilk iş olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle 660 personelin kamuya gönderildiğini belirterek "Sürekli hizmet odaklı düşündük. İşe belediye hizmet binasından başladık, çalışılabilir, modern ve çağdaş iç alanlar oluşturduk. Tarihi dokuyu canlı tuttuk. Yakutiye, Muratpaşa Kent Meydanları ile Erzurum'a meydan kazandırdık. Yakutiye modern ve çağdaş hizmet sunan bir belediyedir. Nerede olursanız olun, bir bilgisayar veya akıllı aygıtla emlak, çtv borç kontrolü yapabiliyor, vergilerinizi ödeyebiliyorsunuz. Arsa, arsa değeri alabiliyor, binalar ile ilgili bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Yani çağın teknolojisine uygun akıllı bir belediye inşa ettik. Bu hizmet alanlar için çok kıymetlidir. İnsanımızın ayağının taşa değmemesi için yol, kaldırım çalışmasını rutin olarak yapıyoruz. Köylerimizde asfaltla tanıştı" dedi.
Ali Korkut, Yakutiye Belediyesinin 4 belediyenin birleşmesiyle ağır yükler, büyük riskler ve avantajlar getiren bir yapı olduğunu anlatırken, "Cesaretiniz yoksa, Yakutiye'nin altında boğulabilirdiniz. Eski Erzurum, gecekondu, kötü yapılaşma, hizmet götürülemeyen semtler. Kentsel dönüşüm projelerimiz ile gidilemeyen alanlar temizlendi, modern çağdaş yapılar yükseliyor. Buram buram tarih kokan Yakutiye'de tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkardık. Birleşen belediyelerin kuruldukları 1994 tarihinden itibaren maliye ve SSK borçları sırtımızda dağ gibi duruyordu. Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Julide Sarıeroğlu’nun katkı ve destekleriyle Maliye ve SSK borçlarımız 150 milyon lirayı buluyordu. Çok şükür ödedik bitirdik. Yakutiye gibi bir belediyeye bu işler 90 yıllıktır. İlçenin viraneye dönen yüzünü yenilemek, tarihi eserleri bir bir gün yüzüne çıkarmak çok iştir, bizde bu çok işleri çok şükür yapmayı başardık" şeklinde konuştu.

KARIŞIK