• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Eylül 2017 12:02

Başkan Sekmen’den devlet koruması altındaki çocuklara anlamlı destek

Başkan Sekmen’den devlet koruması altındaki çocuklara anlamlı destek
Başkan Sekmen’den devlet koruması altındaki çocuklara anlamlı destek

ERKHABER / ERZURUM - Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü Genel Başkan Vekili Özcan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Şube Müdürü Cevat Çimen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. 
Erzurum’da düzenlenen Buz Hokeyi eğitim kampı ve ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonası için 100 çocukla Erzurum’a gelen Gül, Başkan Sekmen’i ziyaret ederek, kamp ve şampiyona hakkında bilgi verdi.
Buz sporlarında önemli bir yeri olan Erzurum’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Gül, “ASP Buz Hokeyi Gençlik Gelişim Kampı ve şampiyonasına Ankara, Erzurum, Samsun, Bursa, Kocaeli ve İstanbul illerinden 100 sporcu çocuğumuz ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonun görevlendirdiği 12 antrenör katılımı ile gerçekleşiyor. Çocuklarımızın kurumsal ve toplumsal rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamanın yanı sıra, ülke sporuna milli sporcular kazandırmak ana amacımızdır. Bu amaçla, Buz Hokeyi branşında faaliyet yapan çocuklarımızın tamamen profesyonel ve multidisipliner bir program içinde, yetenek ve kabiliyetlerini ileri seviyelere taşıyabilmelerini sağlamak, spor bilinç düzeylerini geliştirmek, motivasyon artışı ile birlikte, ASP Buz Hokeyi Gençlik Gelişim Kampı devam etmektedir. Final programımız 11 Eylülde geniş katılımla gerçekleşecektir” dedi.
Başkan Sekmen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek,sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar düzenlediklerini söyledi.
Erzurum’a gelen çocuklara Erzurum gezisi düzenleyeceklerini belirten Sekmen, “Erzurum’a gelen 100 çocuğumuzun kentin tarihi ve kültürel anlamdaki zenginlerini tanıtacağız. Bu amaçla geniş kapsamlı bir gezi programı düzenleyeceğiz. Palandöken Kayak merkezi ve tarihi eserleri ziyaret, halk ozanları dinletisi, kentin manevi değerleriyle söyleşi programı düzenleyeceğiz. Memleketlerine gittiklerinde Erzurum’u tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yad edecekler. Devlet korumasındaki çocuklarımız, ülkemizin geleceği ve onlar bizim çocuklarımız, onlara en iyi imkanları sunmanın gayretindeyiz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün önemli çalışmalarla gündeme gelen bir kurum olduğunu belirten Sekmen, “Büyükşehir Belediyesiolaraksosyal hizmetalanındaki çalışmaları önemsiyoruz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik yardımlarda bulunuyoruz. Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında iki kurum arasında ortak çalışmalar düzenleyeceğiz” diye konuştu.
ASP İl Müdürü İlbaş ise Başkan Sekmen’e teşekkür ederek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışmalarına Erzurum Büyükşehir Belediyesinin önemli destekler verdiğini söyledi. Önemli gün ve haftalarda yapılan etkinliklere destek sağlayan Başkan Sekmen’in başarılı hizmetler sunduğunu belirten İlbaş, dezavantajlı kesimlere hizmet sunan ASP İL Müdürlüğünün kurumlar arası sinerjiyi önemsediğini söyledi.
Başkan Sekmen ise ziyaret sonunda Gül’e Oltu taşı tesbih hediye etti.

KARIŞIK