• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Ekim 2016 23:50

Başkan Sekmen'den ERKHABER'e çok özel açıklamalar...

Başkan Sekmen'den ERKHABER'e çok özel açıklamalar...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ERKHABER’i yeni adresinde ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ERKHABER’i yeni adresinde ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

KARIŞIK

Kısa bir süre önce Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki iki katlı yeni binasına taşınan ERKHABER’i ziyaret eden Başkan Sekmen, Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak, Yazı İşleri Müdürü Orkun Çizmeli ve Haber Müdürü Levent Akpınar ile görüştü.
Erzurum’un basın hayatı, belediye hizmetleri, Palandöken Kayak Merkezi, ticari hayat ve Erzurumspor’un konuşulduğu ziyarette Başkan Sekmen’e Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Şahin ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şeref Doğan da eşlik etti. Başkan Sekmen, ERKHABER’in yeni binasını çok beğendiğini belirterek, “Emeği geçenleri kutlarım. Örnek teşkil edecek bir çalışma ortamı oluşturulmuş” dedi.
 
BİZDEN ÖNCE BAKIRCILIK VEYA DERİCİLİK YAPAN MI VARDI?
Belediyeye yönelik “ticaret” eleştirilerine değinen Başkan Sekmen, “Bu konuların konuşulmasının bence iki nedeni var. Birincisi şehrin ekonomisinin güçlü olmaması, ikincisi de son dönemlerde işlerin düşmesi. Çünkü eleştiriler çok da haklı değil. Bakın, biz göreve geldikten sonra bakır ve deri işine girdik. Soruyorum, Erzurum’da bakırcılık yapan mı, dericilik yapan mı vardı? Her iki meslek de Erzurum’da bitmişti, biz yeniden canlandırmak için mücadele ettik. Bu işlere talipli varsa, yarın gelsin hemen vereyim. Kaldırım, parke taşı gibi işlere niye girdik? Bu işi yapanlar maalesef standartlara uygun yapmıyorlardı. Aldığımız malzeme daha kamyondan indirilirken, parçalanıyordu. Çok mücadele ettik ama standartlara uygun üretim yaptıramadık. Çünkü standartlara uygun üretim yapacak ekipmanlara sahip değiller. Öyle olunca da milletin parasını sokağa atmamak, doğru kullanmak için kendi fabrikamızı kurduk.
 
BİZDEN ÖNCE 3 CAFE VARDI, BİZ İKİ TANE AÇTIK!
Bir de cafe işletmemiz konuşuluyor. Ben geldiğimde Müceldili Konağı, Tebrizkapı Çarşısı ve Abdurrahman Gazi Türbesi’ndeki Kasri Arifan Lokantası vardı. Biz bunlara ek olarak, Palandöken’de tamamen sosyal sorumluluk kapsamında Cafe 25 açtık. Burada dağa çıkamayan dar gelirli hemşerilerimizin bu ortamı görmelerini, keselerine uygun bir şekilde kayak merkezinde vakit geçirmelerini, ucuza kayakla tanışmalarını amaçladık. Bunda da çok ama çok başarılı olduk. Aynı şartlarda işletmek isteyen bir arkadaşımız varsa buyursun gelsin, ona verelim. Bir de Numune Hastanesi’nin yerine yapılan parkta cafe açtık. Orayı açmamızın nedeni de parka sahip çıkmak. Orada bir işletme olmazsa, sahipsiz kalır dedik ve onun için açtık. Yani o kadar kıyamet 2 cafe için koparılıyor. Bu doğru değil. Şunu da kabul ediyorum, arkadaşlarımızın sosyal tesislerimizin reklamını belediyeye ait billboardlarda yayınlamaları açık bir haksız rekabetti ve yanlıştı. Sizlerin uyarısı ile bu hatanın farkına vardık ve hemen müdahale ederek kaldırdık.
 

 
ŞEHRİSTAN’I AYNI ŞARTLARDA ERZURUMLU FİRMALARA TEKLİF ETTİK AMA...
Er-Konut ile ilgili eleştirileri de kabul etmiyorum. Örneğin Şehristan Konutları’nı Er-Konut’un yapmasını ben de istemedim. Bunu daha önce yine ERKHABER aracılığıyla açıklamıştım ama yineleyeyim. Erzurumlu inşaat firmalarını çağırdık ve dedik ki, ‘5-6 müteahhit biraraya gelin, aynı şartlarda burayı size verelim, siz yapın.’ Gittiler, kendi aralarında tartıştılar ve ‘başkanım biz yapamayacağız’ dediler. Onun üzerine Er-Konut yapsın dedik. 
 
ÜRETİME DAYALI İŞLETMELER KURMAK ZORUNDAYIZ
Yaptığımız konutların tüm malzemelerini Erzurum’dan almaya gayret gösteriyoruz. Ancak Erzurum’dan bir firmayla anlaşıyoruz, O gidiyor malzemeyi İstanbul’dan temin ediyor. “Niye İstanbul’dan alıyorsun, kendin neden üretmiyorsun?” diyoruz, “Makinam yok” cevabını veriyor. Sonrasında da insanlar dönüyor, “Belediye İstanbul’dan mal alıyor” deniyor.
Örneğin pimapen üretimini yapan bir tane fabrikamız yok.  Kapı imalatını Erzurum’da yapamıyoruz. Bunları yapabilmemiz lazım.
 
BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR...
Ayrıca tüm işletmelerimizde istihdama büyük önem verdik ve ciddi hamleler yaptık. Şirketlerimizde bin kişiye yakın personel çalıştırıyoruz. Bunu kimse herhalde hafife alamaz...
Uzun lafın kısası, Erzurum’un tüm yönleriyle gelişmesi, büyümesi ve kalkınması lazım.  Erzurum büyürse, kalkınırsa, bugün konuştuklarımızı, yarın konuşmayız” dedi.
 
B.B. ERZURUMSPOR, SÜPER LİG’DE OLMALI...
Hafta içerisinde futbolcuların birikmiş tüm prim alacaklarını ödeyerek, büyük bir destekte bulunduğu Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u her zaman destekleyeceğini de anlatan Başkan Sekmen, “B.B. Erzurumspor, bu şehrin moral ve motivasyon kaynağı. Tüm şehri tek bir çatı altında toplayan önemli bir olgu. Şu anda bulunduğumuz yer, bize uygun bir yer değil. En kısa sürede Süper Lig’e ulaşmak istiyoruz. Bunun için de şahsen elimden gelen herşeyi yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Şehrin de tüm dinamikleriyle B.B. Erzurumspor’a katkı vermesini bekliyorum” diye konuştu...