• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Ağustos 2024 15:17

Bir Dadaş tavrı... Karapınar’dan örnek karar… 

Bir Dadaş tavrı... Karapınar’dan örnek karar… 
ESER-DEF Genel Başkanı Karapınar, “2 dönem yeterli” dedi, yeniden aday olmayacağını açıkladı… 

ERKHABER / ERZURUM - Esenyurt Erzurum Dernekleri Federasyonu (ESER-DEF) Genel Başkanı Halil Karapınar, tüm Sivil Toplum Kuruluşları’na (STK) örnek olacak bir karara imza attı. İki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevi için yeniden aday olmayacağını açıklayan Karapınar, “Bu tip görevlerde iki dönem bence yeterli. Fazlasına gerek yok. Bu makamları uzun yıllar işgal etmeyi doğru bulmuyorum” dedi. 

KARIŞIK

 

 

2019 yılında İstanbul’da Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen Erzurum Günleri’ndeki başarısıyla tüm dikkatleri üzerine çeken isim olarak tanımıştık Halil Karapınar’ı hemen her detayın düşünüldüğü ve katılan herkesin “mükemmel” diyerek “tam not” verdiği organizasyon ile Erzurum’a Erzurumluya yakışır bir programın “orkestra şefi”ydi Karapınar… 

 

 

TAM BİR DADAŞ YAKLAŞIMI…

Sonrasında da genel başkanı olduğu Esenyurt Erzurum Dernekleri Federasyonu’nda (ESER-DEF) başarılı çalışmalara imza atan, derneğine ya da birilerine para kazandırmak için değil, bir Dadaş’a yakışır mağrurlukla Erzurum’u gerçek anlamda tanıtmak için yüreğini koyduğuna herkesin tanık olduğu Halil Karapınar, bir kez daha kendine yakışan ve de oturduğu koltuklardan kalkmamak için direnenlere örnek olacak bir davranışın altına imza attı. 

 

İstanbul’daki Erzurumlular’ın “ölüsüne tabut, doğanına beşik olan” Karapınar, yine bir ilke imza attı ve 2018 yılından bu yana sürdürdüğü ESER-DEF Genel Başkanlığı’na nokta koyduğunu açıkladı. “İki dönem yeterli, gençlerin önünü açmak lazım” diyen Karapınar’ın bu tavrı, büyük beğeni topladı… 

 

 

ANLAMLI MESAJLAR VEREREK AÇIKLADI

Esenyurt Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun 2018 yılından bu yana genel başkanlığını yürüten Halil Karapınar, önümüzdeki günlerde yapılacak olağan genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. Sosyal medya hesaplarından yazılı bir açıklama yayınlayan Genel Başkan Karapınar, “Bugüne kadar hiçbir kuruma, hiçbir Allah’ın kuluna el açmadan, hiçbir siyasi oluşumun maddi manevi arka bahçesi olmadan Esenyurt Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanlığını anlı açık, yüzü ak bir şekilde yürütmüş bulunmaktayım. Gelinen noktada federasyonumuz kongre sürecine girmiştir. Federasyonumuzu şerefiyle, tüzüğüne uygun anlının akıyla yönetecek başkanlığa ve yönetime talip olanlar adaylık başvurularını resmî yazıyla federasyonumuza yapabilirler” dedi. 

 

 

Bu süreci Cumhuriyeti kuran şehrin evlatları olarak ecdadımıza layık yürüteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Erzurumlu olmak, ona göre davranmak ülkeye hizmettir. Bu hizmete aday olacaklara şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullanan Genel Başkan Karapınar, “Gençlerin, yeni isimlerin önünü açmamız gerekiyor. Uzun yıllar bu koltukları, makamları işgal etmenin bir manası yok. 20-30 yıl bu koltuklarda oturanlara umarım örnek olurum. Özellikle Erzurumlular’ın yoğun olarak yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi illerde maalesef bu görevi meslek gibi görüp, başkanlığı bırakmayanlar var. Böyle olsun istemediğim için tadında bırakmanın doğru olduğunu düşündüm. 2 dönem bana göre gayet iyi” diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.