• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 21 Eylül 2018 15:34

Buhara’da Vitrektomi ameliyatları rutin olarak yapılmaya başlandı

Buhara’da Vitrektomi ameliyatları rutin olarak yapılmaya başlandı
Buhara’da Vitrektomi ameliyatları rutin olarak yapılmaya başlandı

ERKHABER / ERZURUM - Buhara Hastanesi sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. 

KARIŞIK

Buhara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanları Op.Dr.Murat KİKİ ve Op.Dr.Nihat ÇAĞLAR’ı kadrosuna ekleyerek daha kaliteli hizmet vermek adına ciddi bir adım atmıştı. Dün gerçekleştirilen operasyonda da, daha önce göz içi kanaması geçiren ve şeker hastalığı .bulunan hasta görmeye başladı, Op. Dr. Murat KİKİ tarafından gerçekleştirilen operasyon yaklaşık 3 saat sürdü.

Op.Dr. Murat Kiki, yaptığı açıklamada hastanın ilk müracaatında sadece ışığı hissettiği başka hiç bir şey görmediğini belirterek, "Hasta şeker hastası olduğu için buna bağlı göz içinde kanamalar ve bantlar oluşmuştu, Biz yaptığımız ameliyatda kanama ve bantları temizledik 3 saat süren operasyon gayet başarılı geçti, Ameliyat sonrası hasta görmeye başladı ve görme gün geçtikçe artacaktır"dedi.

Kiki, "Bu tür hastalıkların ihmale gelmeyeceğini sonunda ağır ve kalıcı görme kayıpları, göz tansiyonu yükselmesine bağlı şiddetli ağrıların olabileceğini de ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BaşHekim Dr. Hulki Aşır "Göz kliniğinde daha önce Excimer Lazer, Akıllı Lens Uygulama Ameliyatları, Lazerle Göz Yaşı Kanal Ameliyatları, Keratakonus Ameliyatlarından sonra Vitrektomi Ameliyatlarını da rutine sokmaya başladık dedi,  ve çoğu hastanede yapılmayan bu tür ameliyatların Hastanemizde yapılması gerçekten gurur verici.  Tüm amacımız halkımıza daha iyi şartlarda daha iyi  hizmet vermektir"diye konuştu.