• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 22 Temmuz 2024 13:10

Çakır’dan Cumhurbaşkanı Tatar’a ERZURUM DAVETİ

Çakır’dan Cumhurbaşkanı Tatar’a  ERZURUM DAVETİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 50. Yıl etkinlikleri birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

ERKHABER / ERZURUM - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 50. Yıl etkinlikleri birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden geçen 50 yılın ve o dönemdeki milli coşkunun bir kez daha yaşandığı 50. Yıl etkinliklerine Erzurum’dan da katılım oldu. Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Musa Çakır’ın da davetli olduğu 50. Yıl etkinliklerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de onur konuğu olarak katıldı. Türkiye’den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu üyeleri, siyasi parti genel başkanlarının da hazır bulunduğu kurtuluş etkinliklerinde EGC Başkanı Çakır da bir dizi temasta bulundu. 

KARIŞIK

 

 

ERZURUM’A DAVET ETTİ 
50. Yıl etkinliklerine katılarak Erzurum’u ve meslektaşlarını temsil eden Mehmet Musa Çakır, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da Erzurum’a davet etti. 50. Yıl resepsiyonunda bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Tatar’a Erzurum hakkında bilgiler aktaran EGC Başkanı Çakır, “Yavru Vatan Kıbrıs’ımızın Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı Erzurum’da görmekten mutluluk duyacağımızı kendilerine ilettik. Erzurum’a döner dönmez de, resmi davetimizi ulaştıracağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanını Erzurum Gazeteciler Cemiyeti olarak Erzurum’a konuk edeceğiz” dedi. 

 

 

SAVUNMA SANAYİNİN ÖNEMİ 
Öte yandan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile Türkiye açısından milli savunmanın ön plana çıkmaya başladığı bir atılım olduğunu ifade eden EGC Başkanı Çakır, “Bu harekat, Türkiye’mizin bölgesinde barış ve huzurun teminatı olan tek ülke olduğunun en bariz göstergesidir. Bu hakikat bugün de aynıdır. Tabi bu çizgimizi çok daha anlamlı kılacak bir husus var ki, o da savunma sanayii ve bu alanda yapılan yatırımlardır. Unutmamalıyız ki, milli savunma kabiliyetimiz ne kadar yüksek olursa, bölgedeki huzur ve güven bir o kadar teminat altında olacaktır. Bunu da inşallan savunma sanayimizle başaracağız” diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.