ERKHABER / ERZURUM - CHP milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Ahmet Kaya, temel atıldığı günlerde "çılgın proje" denilen ve 5 bakanlığın ortak yapacağı ifade edilen 1 milyar TL'lik bütçeli Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı projesini yeniden gündeme getirdi. Yapımına 2016 yılında başlanılan ve 2018’de bitirileceği söylenmesine rağmen tabela dışında ilerlemesi olmayan Dadaşkent yolu üzerindeki gölet inşaatını inceleyen CHP'li vekiller, "Hani 2018'de bitiriliyordu? İş bitmediği gibi 2018'de biteceği söylenen tabelaya bile 4 yıldır dokunulmamış" diye tepki gösterdiler.
ANKA Ajans'tan Esra Nur Pervan'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Ağustos’taki Erzurum ziyareti öncesinde kente gelerek esnafın halkın nabzını tutan CHP milletvekilleri Kaya ve Gaytancıoğlu, vatandaşların çağrıları üzerine Aziziye’deki gölet inşaatı alanına giderek inceleme yaptı. Milletvekilleri gözlemlerini şu şekilde dile getirdiler:
“BURADAN HİÇ KİMSE GEÇMİYOR MU?”
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu: “2018’de bu iş bitmiş olacak denilmiş. 2022 yılındayız ama hala bir icraat yok. Orada bazı kamyonlar var ama işçiler yok, bazı alet ekipmanlar var ama hiçbir çalışma yok. İşin ilginç tarafı da çok işlek bir yer burası. Buradan hiç kimse geçmiyor mu? AKP milletvekilleri, yöneticiler geçmiyor mu? 2018 diye tabela asıyorlar. 2022 yılındayız, yetkilileri göreve davet ediyoruz.”
GÖLETİN “G”Sİ DAHİ YOK!”
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Geldik gördük ki, orada atıl vaziyette duran bir takım iş makineleri ve dökülmüş betonlar var. Göletin 'g'si dahi yok. Sözleşme tarihi 2016, iş başlama tarihi 2016, bitiş tarihi 2018. Rakam 19 milyon, o günün parasıyla o kadar bir rakam. Bitiş tarihinin üzerinden 4 yıl geçmiş ama iş bitmemiş, iş yapılmamış. Türkiye niye bu hale geldi? Paramız niye pul oldu? Fiyatlar niye bu kadar yükseliyor? Millet niye geçim derdi çekiyor? İşte sebebi, bu ve buna benzer akılsız yatırımlar, milletin çarçur edilen paraları ve yapılan israflardır.”
DÜNYANIN BULUŞMA NOKTASI OLACAKTI!
Erzurum-Aziziye karayolunun 5. kilometresinde, 670 dönüm üzerine kurulacak parkın temeli 21 Mayıs 2015'te atıldı. Proje kapsamında Kar Tanesi Müzesi Eğitim Parkı, Astronomi Müzesi ve Eğitim Merkezi, Sayılar Müzesi ve Eğitim Merkezi, Afet Müzesi ve Eğitim Merkezi, Böbrek ve Kalp Eğitim Araştırma Merkezi ve Müze Parkı, Tarih Duvarı Müzesi ve Eğitim Müzesi ve Biyoçeşitlilik Parkı oluşturulacaktı.
Dünyada yaklaşık bin 500 bilim merkezi, 40 bin civarında müze, 10 bine yakın bilim kampı, 5 bin civarında doğa parkı, 1 milyon 500 bin civarında eğitim merkezi, 50 bin civarında engelli eğitim merkezibulunuyor. Bu proje tamamlandığında içerdiği eğitim ve araştırma merkezleri konsepti ile dünyanın tematik müze konseptindeki ilk bilim müze doğa tarih ve eğitim parkı olacağı vurgulanan projenin tamamlandığında dünya insanlarının buluşma noktası haline geleceği öne sürülmüştü. (ANKA)