• Büyükşehir-1
GÜNCELHaber Girişi : 25 Ocak 2017 11:40

ÇOK İŞ YAPTIK AMA DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR!

ÇOK İŞ YAPTIK AMA DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR!
Görev süresinin 2.5 yılını dolduran Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’la Aziziye’yi konuştuk.

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM-    Görev süresinin 2.5 yılını dolduran Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’la Aziziye’yi konuştuk. Bugüne kadar yaptıklarını Ilıca’daki termal tesislerden kentsel dönüşüme, ilçe genelindeki ulaşım sorunundan, yapılacak yeni yatırımlara ve spor yatırımlarına varan birçok konudaki düşüncelerini ERKHABER’e anlatan Başkan Orhan, kalan 2,5 yıllık süresi için yapacaklarını da detaylarıyla paylaştı...

Merakla ve ilgiyle okuyacağınızı düşündüğümüz röportajımızla sizleri başbaşa bırakıyoruz...

 

ERKHABER: Başkanım 2.5 yıllık görev sürenizin kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN: 

   Yaklaşık 2.5 yıldır göreve devam etmekteyiz. Geldiğimizde Dadaşkent’te ve Ilıca’da ayrı ayrı tespit ettiğimiz yapılması gereken işler vardı. Hem onlara yönelik çalışmalara hem de yeni projelerle ilgili çalışmalarımızı hızla devam ettirdik. Bizim ilçemiz iki ayrı yerleşim merkezinden oluşmakta. Dolayısıyla her ikisini de ayrı ayrı değerlendirmemiz gerekiyor. Şimdi Ilıca’dan başlayacak olursak, Ilıca termal zenginliği olan, tesislerimizin olduğu bir yerleşim bölgemiz. Bu anlamda da Erzurum’da turizm denince kış turizminden sonra isminin geçmesi anılması gereken bir yer. Bunu göz önünde bulundurarak termal tesislerimize yatırım yaptık. Termal tesislerimizin görünümünü çok ciddi anlamda değiştirdik ve konfor seviyesini artırdık. Bununla birlikte artık termal tesislerimiz havuzlarıyla, aile kabinleriyle oteliyle birlikte çok ciddi anlamda konforlu, beş yıldız konforunu aratmayacak bir tesis haline geldi. Buradaki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de Erzurum’da ki termal turizmin potansiyel açısından değerlendirildiğinde çok ciddi bir potansiyele sahip olduğu vurgusunu yapmak.

 

TERMAL İÇİN CİDDİ

PROJELERİMİZ VAR

  

   Termal tesislerimiz çok büyük kapasiteli termal tesisler değiller. Ama mevcut haliyle bile Erzurum’da çok ciddi bir ihtiyacı gideriyor. Biz istiyoruz ki buraya ciddi bir yatırımcı tarafından özel müteşebbis tarafından termal yatırım yapılsın. Hem otel, hem kongre merkezi hem de termal turizmin sunduğu diğer imkanlardan insanlarımızın faydalanabileceği yapılar ve tesislerin oluşturulması açısından bir yatırım gerçekleştirilsin. Bu anlamda bir kaçtane yatırımcıyla görüştük ama çok ciddi adımlar atamadık. Belki önümüzdeki süreçte kaynak problemini çözersek yeni bir tesis veya tesislere ek bir yer de yapmayı planlıyoruz. Halen daha plan aşamasında.

 

ERKHABER: Ilıca’da termal tesisler ile birlikte ilçe merkezinde de ciddi yenilikler gerçekleştirdiniz. Neler yaptınız Ilıca’da?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:   

Elbette Ilıca’da termal tesislerimizi yenileyip bunu ön plana çıkartırken, şehrin de yenilenmesi ile ilgili de büyük bir ihtiyacı gördüğümüzü söyleyebilirim. . Zaten Ilıca 2004 yılından beri kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı bir bölge. Artık Ilıca’da kentsel dönüşümün uygulanacağı tek yer, merkez tarafında kalmış. Biz de eski mahalle 2. Etap projesiyle buna hız verdik ve eski mahalle 2. Etap projesi şu anda bitmek üzere. Malum kış şartlarından dolayı bir takım çalışmalar yavaşladı ama bahar ayı gelir gelmez 340 tane konut, 114 tane işyeri hak sahiplerine teslim edilecek geriye kalanlar da halka arz sistemiyle satışı gerçekleştirilecek. Ilıca’da ki en büyük değişikliklerden bir tanesi de inşallah bu olacak. Mevcut çarşının yıkımı önümüzdeki bahar ayında gerçekleştirilecek. Artık yeni çarşı olarak nitelendirebileceğimiz yeni yere esnafımızı da taşımız olacağız. Dolaysıyla Ilıca’nın en büyük problemlerinden biri olan merkezde ki çarpık kentleşmede bu projelerle son bulmuş olacak. Bir termal turizm beldesi görünümü halini kazandıracağız ki, şu anki verilere bile baktığınız da yazın en yoğun olduğu dönemlerde termal tesislerimizden gün içerisinde yararlanan insan sayısı yaklaşık 1000 ile 1500 arsında oluyor. Bu Ilıca gibi bir yerde çok ciddi bir rakam. Erzurum’un diğer noktalarından ve civar illerden günü birlik müşterimiz yaklaşık 1000 ile 1500 kişi geliyorlar tesislerden yararlanıp geliyor. Bu yerel halk. Konaklamalı müşterilerimiz değil. Bu potansiyeli varken Ilıca’nın biz ekonomik olarak da Ilıca’da bu potansiyeli canlandırmak istiyoruz ve Ilıca’ya katkı sağlamasını istiyoruz. Katkı sağlayamamasının en önemli sebeplerinden birisi de bu çarpık yapılaşma ve çarpık kentleşme.

Biraz daha insanların bu anlamda soğuk olması esnafımızın da bu anlamda kendi ticarethanelerine yatırım yapmamaları ama bu inşallah tamamlanan yeni kentsel dönüşüm projesiyle tamamen ortadan kalkmış olacak.

 

“ILICA’YA KAPLICA İÇİN GİDENLER, İLÇEDE 5-6 SAAT KALABİLMELİ”

 

   Bir diğer yapmış olduğumuz en önemli çalışmalardan bir tanesi de termal tesislerden özellikle günü birlik yararlanan müşterilerimize gördük ki geliyorlar termal tesislerimizden yararlanıyorlar ve arabalarına binip gidiyorlar. Ilıca’da vakit geçirebilecekleri bir yer yok. Şimdi bunu göz önünde bulundurarak tam termal tesislerimizin karşısına da bulunan tam 25 dönüm üzerine kurulu yeni bir mesire alanı projesini artık bitirdik sayılır. Son rötuşları yapılıyor. Artık istiyoruz ki Termal tesislerden yararlanan vatandaşlarımız Ilıca&dan gitmesinler. Ilıca’da vakit geçirsinler. Bu birinci hedeflerimiz arasındaydı. Bu da DAP İdaresi’yle birlikte gerçekleştirdiğiz bir projeydi. Son aşamasına geldi. Bu projeyi de kış mevsimine uygun gerçekleştirdik. Mesela oraya yaptığımız kamelyaların taamı kapalı kamelya. Ve orada bir meydan oluşturma projemiz var. Biz istiyoruz ki Ilıca artık bir termal turizm beldesi görünümüne kavuşsun. Bundan dolayı da tam çarşımızın bitiş noktasına yeni belediye hizmet binamızın yapımını gerçekleştirdik. Şu anda inşaat aşamasında önümüzdeki bahar ayında o da bitecek. Ortasında bir kültür merkezi var. Kültür merkezinde de yine gençlerimizin, çocuklarımızın veya sosyal etkinlik yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kuruluşlarımızın her anlamda faydalanabileceği büyük toplantı salonu büyük gösteri salonu ve yine etrafında da etüt salonlarının olduğu bir proje olacak. Üçlü yapıya sahip diğer kısmında da Ilıca’da faaliyet gösteren bir banka yer alacak inşallah.

 

ERKHABER:  Bir anlamda yeni bir Ilıca inşa ediyorsunuz diyebilir miyiz?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:  

   Ilıca’nın buna ihtiyacı var. Potansiyeli çok yüksek bir yer. Bu potansiyeli artırması gerekirken tarihsel süreçte azaltmış. Bunun için tabiî ki de Ilıca’da termal suyumuz önemli ama bu suyun kullanılması için insanla sunacağımız tesisler de önemli. Maalesef tesisler konusunda hep eksik kalmışız. Ama şimdi hamdolsun tesislerimiz beş yıldızlı konforu aratmayacak bir tesis. Dolaysıyla Ilıca’da yapmış olduğumuz çalışmalar artık Ilıca’nın buna göre değişiminin devam edeceğini göreceğiz. Ilıca’nın nüfusunun artması gerekiyor. Termal tesislerin oraya kazandırmış olduğu potansiyeli de ekonomik açıdan katma değer olarak Ilıca’ya kazandırmak gerekiyor. Birde nüfusumuzun en yoğun olduğu Dadaşkent’imiz var. Şimdi Dadaşkent’le ilgili baktığınız zaman Erzurum’un en yeni yerleşim merkezlerinden bir tanesi. Çok eski bir mazisi yok. Dolaysıyla mimari anlamda, altyapı ve üst yapı anlamında çok ciddi problemleri olan bir yerleşim yeri değil. Hatta şu an baktığınızda Erzurumlular’ın yaşam alanı olarak en çok tercih ettikleri yerlerin başında geliyor. Çünkü şehrin diğer noktalarına göre yüksek katlı yapılar bulunmuyor. Cadde ve sokaklar daha geniş. Biraz daha konfor arayanlar için Dadaşkent bu ihtiyaca cevap veriyor. Bizim Dadaşkentle igli gördüğümüz en önemli sorunlardan biri imar uygulamalarıyla ilgili bodrum katlar meselesiydi. Çok şükür onu da biz plan tadilatıyla düzeltmiş olduk. Artık bodrum katlara izin vermiyoruz. Zadece villa ve zemin + 2 yapılara yapmış olduğumuz imar planlarıyla izin veriyoruz. Bu da yatırım yapmak isteyenler için çok cazip geliyor. Bunun yanı sıra biz de sosyal donatıları artırarak konfor açısından Dadaşkent’i biraz daha seçilebilir bir pozisyona getirdik. Dolaysıyla biz Dadaşkent’te hem mevcut yeşil alanlarımızın,  çocuk oyun gruplarının ve parklarımızın rehabilitasyonunu yaptık hem de yeni park alanları ve yeni yeşil alanlar oluşturduk. Dadaşkent gelişen bir yer ve gelişmeye devam ettikçe bu ihtiyaçlar artıyor. Biz de bu ihtiyaçları tespit ederek, inşa edip insanların hizmetine sunduk. Yol kaldırım, asfalt, altyapı su, kanalizasyon gibi işlerde yoğun bir şekilde artıyor. Altyapı gibi sorunları Büyükşehir belediyesi ve ESKİ ile beraber çözüyoruz. Söz verdiğimiz gibi inşaat sezonunun bitimine yakın tozdan çamurdan kurtulmaları için asfalt çalışmalarınızı yüzde 95 oranında tamamladık. Gelişim devam ediyor. Dadaşkent’te çok ciddi ve büyük bir problemimiz yok. Gençlik merkezi yapmayı planlıyoruz. Diğer ilçelerde var ama bizim ilçemizde yok. İhale aşaması tamamlandı. Karakolun yanında bir gençlik merkezi inşa ediyoruz. Gençleri hizmetine sunacağız. Bu da Dadaşkent için çok önem verdiğimiz projelerden bir tanesi. Dadaşkent için sosyal donatı olarak hemen hemen her şeyi tamamlamış olacağız.

 

ERKHABER:  2.5 yıllık süreç içerisinde gerçekleştirdiklerinizle yapamadığınız projeler nelerdir. Bunları bizimle paylaşır mısınız?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:

   Bizim seçim kampanyasında insanlara vaat ettiğimiz projelerimiz vardı. Bir de seçim zamanında insanların talepleri neticesinde gelen talepler vardı. Bunlardan biri mezarlık ve hamamla olan kısmıydı. Mesela hamam projesini kazandırdık. Büyük bir spor kompleksi haline geldi. Bunun yanı sıra gençlik merkezi ve kültür merkezi projemiz vardı. Bunları gerçekleştiriyoruz. Aquapark projesinin fizibilite çalışmaları bitti. Çocuk oyun parkları projesinin tamamını bitirdik. Sosyal belediyecilik anlamında hanımlara pozitif ayrımcık kazandırmak için meslek edindirme kurslarımızı daha farklı bir hale getirdik. Şu anda bizim en büyük projelerimizden biri de Gez Köy projesidir. Şu anda TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belli bir aşamaya geldi. Projenin lansmanını da yaptıktan sonra talep toplama kısmına geçeceğiz. Bu da sonlandıktan sonra projeyi hayata geçireceğiz. Ben tahmin ediyorum ki yılbaşından sonra da bu lansman gerçekleşecek. Dolaysıyla bizim seçim zamanında verdiğimiz vaadlerin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Burada ki mahallelerimizin tamamında köy ve muhtar konaklarımızı tamamladık teslim ettik. 69 tane köyümüz var. Altyapı çalışmaları biten köylerimizde kilitli taş ve yol çalışmalarını tamamladık. Dolaysıyla Aziziye, Dadaşkent’iyle Ilıca’sıyla gelişmekte olan bir ilçe olduğu için hem yeni projelere ev sahipliği yapacak kapasitesi çok fazla hem de hizmet anlamında yapılabilecek hizmet sayısı çok fazla. Ben geçenlerde bir istatistiğe baktığımda 2016’nın Ocak ayı ile 2016’nın Haziran ayı asında Erzurum’da verilen inşaat ruhsatlarının yüzde 72’si Aziziye Belediyesi tarafından verilmiş. Burada villa projeleri de çok fazla, 3 katlı çok kalabalık olmayan sitelerde mevcut burada. Bahçe ve villa özlemi çeken insanlar buraları tercih ediyor.

 

ERKHABER: Bu projeleri yapmak da ekonomik bir güçle irintili. Bizim bildiğimiz Aziziye Belediyesi’nin çok ciddi bir bütçesi yoktu. Bu kaynağı nasıl temin ediyorsunuz?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:

   Bizim bu projelerimizin büyük bir çoğunluğu merkezi hükümetimizin destek ve fonlarıyla gerçekleşiyor. Bizim kaynak ürettiğimiz bir takım projelerimiz de var. Bölgemizde faaliyet gösteren KUDAKA ve DAP idaresi Başkanlığı’ndan önemli destek görüyoruz. 25 dönüm alana kurduğumuz mesire alanının yüzde 85 bütçesini DAP idaresinden karşıladık. Projeleri gerçekleştirmek için belediyeyi fazla borçlandırmak mümkün değil. Hem borç yükümüzü azaltıyoruz. Hem ekonomik ve mali açıdan çok ciddi bir darboğaza girmiyoruz hem de bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Çok şükür bu ajanslardan Avrupa birliği fonlarından  ve merkezi hükümetimizden çok ciddi destekler aldık.

 

ERKHABER: Aziziye Belediyesi’nin dezavantajlı olduğu bir konuda sanayi bölgesine yakın olması. Özellikle o bölge estetik olarak şehre girişte negatif bir görüntü kazandırıyor. Burayla ilgili de bir projeniz vardı. Küçük sanayi sitesiyle ilgili oradaki durum nedir şu anda bilgi verebilir misiniz?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:

  Şimdi Küçük Metal Sanayi Sitesi’yle ilgili biz o projemizi henüz daha hayata geçiremedik. Çünkü oradaki esnaflarla ve hak sahipleriyle masaya oturup ta bu konuyu ayrıntılı bir şekilde görüşemedik ama her fırsatta vurguluyoruz. Şehrin girişine çok da uygun olmayan bir görüntüye sahip. Tabi ki de orada faaliyet gösteren esnaflarımız var. Bizde orada ki esnaflarımıza da hizmetleri sorunsuz bir şekilde götürmek istiyoruz. Çünkü hem altyapılarıyla ilgili çekmiş oldukları sıkıntılar hem oranın ulaşım problemleriyle ilgili çekmiş oldukları sıkıntılar da belediyenin yapmış olduğu çalışmalara ihtiyaçları var. Dolaysıyla henüz orada bir mutabakata varmış değiliz ama biz ara ara oradaki vatandaşlarla ve hak sahipleriyle görüşüyoruz. Ondan öncelikli olarak düşündüğümüz Dadaşkent’te kalmış tek yer 200 Evler bölgesi. Şu anda oraya yoğunlaşmış durumdayız. 200 evlerdeki vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Onu belli bir seviyeye getirdikten sonra Küçük metal sanayi sitesini de düşüneceğiz. Gez Köyü projemiz gerçekleştikten sonra orada Gez Köy’le sanayi sitesi arasında bok bir mesafe kalmayacak. Yapılaşmanın olduğu yerde konutların yoğun olduğu yerde bir sanayi sitesinin yer alması hem o konutlarda yaşayan vatandaşlar açısından hem de orada iş yapan, esnafımız açısından da çok uygun olmayacaktır. Büyükşehir belediyemizle de bu konuyu görüştük. İlerleyen zamanlarda onlara bir yer çalışması konusunda projemiz olacaktır.

 

ERKHABER: Seçim döneminde size en çok sorulan sorulardan birisi de ulaşım sorunuydu. Ulaşım sorununu çözebildiniz mi?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:

 Büyükşehir belediyemizin son zamanlarda ulaşımla ilgili yatırımları da değerlendirdiğimiz de Dadaşkent’te çok ciddi bir ulaşım sorunu kalmadı. Buna şunu da ekleyelim Dadaşkent’e yaklaşık 4 bin kişilik de bir öğrenci yurdu yapıldı. Bin 700’ü biraz daha Gezköy bölgesinde geri kalan 2 bin 500 kişilikte Ilıca bölgesinde. Buradaki öğrencilerinde ulaşımla ilgili taleplerinin de Büyükşehir belediyesi tarafından çözüldüğü ayrıca Dadakent’in de ulaşımla ilgili çektiği sıkıntıların da çözüldüğü bir ortamla karşı karşıyayız. Son dönemlerde Büyükşehir belediyemizin bünyesine katmış olduğu o büyük otobüsler hem Dadaşkent’te hem de Ilıca’da çok büyük faydamı olarak güzergahlarda çalışıyorlar. Hem otobüslerin büyük hem de yolcu kapasitesinin fazla olması vatandaşlarımızın gerçekten çok işine yaradı. Tabi ki ufak tefek lokal bazı problemler olabiliyor. Onlarda tamamen yerleşim yerlerinin artmasından kaynaklanıyor. Çünkü Dadaşkent’e geldiğinize yeni sokakların, yeni caddelerin ve yeni yerleşim yerlerinin oluştuğunu görüyorsunuz. Ancak kısa sürede oradaki problemler de çözülüyor. Şunu net olarak söylemek isterim ki önceki dönemlere nazaran Dadaşkent ve Ilıca’da ulaşım sorunu büyük ölçüde çözüldü. Şunu biliyoruz ki uzun vadede Erzurum’da hafif Raylı sistem projesi var. Bu projenin ikinci ayağı Dadaşkent ve Ilıca’yı kapsıyor. O proje de devreye girdiği zaman diyebiliriz ki Aziziye’de ki ulaşım problemi tamamen ortadan kalkacak.

 

ERKHABER:  2.5 yılı bitirdiniz. Zaman zaman kendinizle başbaşa kaldığınızda bugüne kadar yaptıklarınızın analizini yapıyorsunuzdur muhtemelen.  Size göre 2,5 yılda doğrularınız ve yanlışlarınız neler?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN: 

   Şimdi göreve geldiğimizde hem burada yaşayan insanlarla istişareler yaparak, hem de bizim tespit ettiğimiz sorunları düşündüğümüzde kafamızda yapmayı planladığımız çok fazla proje vardı. Bunları tek tek düşündük öncelik sırasına koyduk. Bir plan çerçevesinde gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri neticesinde gerçekleştirilmesi gereken projelerimizin tamamına yakınını gerçekleştirdik. Ama ben istiyorum ki Aziziye’de örnek bir proje örnek bir yaşam alanı hem Erzurum’da hem de Doğu’da örnek olabilecek bir şekilde gerçekleşsin. Bu anlamda Gezköy’e çok önem veriyoruz. Gezköy’le ilgili biraz daha karar verirken yavaş davranmamız ve bu projenin birazda yavaş gitmesi biraz detaya ve ayrıntıya çok fazla indiğimizden kaynaklanıyor. Onun yavaş gitmesi biraz beni yapmayı vaat edipte geciktirdiğim işlerin arasına sokuyor ama görev süremizin yarısını bitirdik. Benim hedefim o yarısı içerisinde Gezköy’ü bitirmek ve Dadaşkent’teki 200 Evler’de en azından hak sahipleriyle görüşmeleri bitirip projeye başlangıç için bir adım atmak hedeflerim arasında yeralıyor. Dolayısıyla Aziziye İlçesinde Ilıca’yı, Dadaşkent’i ve civardaki köyleri de hesaba kattığımızda acil olarak gerçekleştirmemiz gereken her şeyi gerçekleştirdik. Ama detayda ve ayrıntıda yapılacak daha çok çok sayıda işin olduğunu da biliyoruz. 2.5 yıllık görev sürem içerisinde ilçemizin gelecek vizyonuna katkı sunacak bütün planlamalar yapılmış durumda. Yapılacak olan bir çok proje var. İşte Dadaşkent bir gençlik merkezi projesiyle yetinmemeli. Dadaşkent’e büyük bir kültür merkezi daha yapılmalı.

 

ERKHABER:  Tüm bunların yanı sıra spor yatırımlarınız da oldu. Özellikle Hentbol takımıyla çok ciddi bir çıkış yakaladınız ve Erzurum tarihinde ilk defa bir hentbol takımı Süper Lig’e yükseldi. Bu konu ile de ilgili bilgi alabilir miyiz. Hentbol takımının son durumu nedir?

 

MUHAMMED CEVDET ORHAN:

  

   Şimdi bizim gerçekleştirdiğimiz sosyal projelerden birisi Termalspor. Hentbol Erzurum’da bilinmeyen bir spor dalıydı. İlçeye bir sinerji katalım istedik. Hentbol sporuna yatırım yaptık. Biz böyle yola çıktık. 2. Lig’den başladık. Şu anda Süper Lig’de oynuyor. Puan durumu açısından zirveyi zorluyoruz. Evimizde maç kaybetmedik. Bir diğer açıdan gençlerin ilgi ve alakasını görüyoruz. İklim yapımıza ve buradaki insan yapısına da uygun bir spor. Altyapı taramasına önem veriyoruz. Hentbolun ne olduğunu bilmeyenler şu anda aziziye sayesinde Hentbolla tanışmış oldular. Beşiktaş, Trabzonspor bizimle mücadele edecekler. Bizde istiyoruz ki Hentbolla ilçemizde bu enerji ve sinerjiyi oluşturalım. Hentbol sahamızı Süper lig kriterlerine uygun hale getirdik. Eğer Avrupa’ya gidersek Erzurum’a büyük bir stat daha kazandıracağız.

 

OYUN HAVUZLU PARK YAPTIK

 

   Oyun havuzlu bir park yaptık. Erzurum soğuk bir memleket. Suyla haşır neşir olabilecekleri bir ortam yok çocukların. Biz istedik ki olsun. Dadaşkent’te Cimilli Camisinin yanına büyük bir oyun havuzlu parkı yaptık. Biz özellikle bu projeyi yaparken 40 gün bile olsu bu parkı çalıştıracağız. Çocuklar suyla vakit geçirecek.

Semt pazarının kamulaştırması devam ediyor. Dadaşkent’e kapalı bir pazar yapıyoruz. Hobi bahçesi projesini de gerçekleştireceğiz.

 

30 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK

 

   30 yıldır çözülemeyen bir tapu sorununu çözdük. Tapular birbirine karışmıştı. İnsanlar dairelerini satmak istediğinde kredi kullanmak isteğinde satamıyorlardı. Çünkü A Blok 2. Katta oturanın tabusu C Blok 3. Katta gözüküyordu. Bizde Büyükşehir belediyemiz Tapu ve kadastro müdürlü işbirliği ile bir çalışma yürüttük. Ama biz 18. Madde yetkisini kullandık ve vatandaşın cebinden beş kuruş çıkmadan yeni tapuları çıkardık ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Bu Erzurum ve Türkiye’ye örnek olması gereken bir proje. Yaklaşık 2 bin tapi dağıttık. Diğer sitelerle ilgili çalışmalar da bitti. Onları da dağıtacağız.