• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Haziran 2016 15:16

DELİGÖZ: “ERDOĞAN’LA SABAHLARA KADAR İSLAM DÜNYASINI KONUŞTUK”

DELİGÖZ: “ERDOĞAN’LA SABAHLARA KADAR İSLAM DÜNYASINI KONUŞTUK”
Şehir ve Kültür Araştırmaları, düzenlediği” ŞEHİRDER Ramazan Söyleşileri” ile şehrin belediye başkanları ve milletvekillerini halka buluşturmaya devam ediyor...

 

KARIŞIK

 

ERKHABER / ERZURUM- Şehir ve Kültür Araştırmaları, düzenlediği” ŞEHİRDER Ramazan Söyleşileri” ile şehrin belediye başkanları ve milletvekillerini halka buluşturmaya devam ediyor. Söyleşilerin ilkinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i konuk eden ŞEHİRDER, ikincisinde de AK Parti Erzurum milletvekili Orhan Deligöz’ü ağırladı. ŞEHİRDER yönetim kurulu üyesi Zeynep Polat’ın hazırlayıp sunduğu programa yoğun ilgi vardı. Zeynep Polat’ın Ramazan, şehir, kültür, mesleki ve siyasi hayatıyla ilgili sorulara hayatı ve hatıratı ışığında samimi cevaplar veren Deligöz’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı daha öğrenciyken evinde ağırladığı ortaya çıktı. 

Milletvekili Orhan Deligöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmasını şöyle anlattı:
“Sanırım yıl 1985… iyi bir milli görüşçüyüm, üniversitede okuyorum. Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte kiraladığımız bir evde kalıyoruz. O zamanlar sanırım Refah Partisi Beyoğlu ilçe başkanı olan cumhurbaşkanımızın hitabeti çok iyi. Anadolu’da milli görüş davasını anlatması için şehirler sayın cumhurbaşkanımızı davet ederdi. Erzurum da davet etmişti. Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu hınca hınç doluydu. Rus-Afgan Savaşı vardı o zamanlar. Konuşmanın büyük bir bölümü Müslüman şahsiyeti ve şuuru, mücahitlik üzerine idi. Konferans bitiminde yanında spor salonunun çıkış kapısında onu bekliyordum. Nihayet karşılaştık. Yanında Lütfü Esengün vardı. Otel Polat’ta yer ayrılmış, oraya gideceklermiş. Ben çok ısrarcı oldum ve cumhurbaşkanımız o gece Erzurum’da bizim öğrenci evimizi şereflendirdi. Uzun yolculuğundan ve konferans vermişliğinden eser yoktu sanki, çok diriydi. Sabahlara kadar İslam coğrafyasındaki zulümleri ve milli görüş davasını konuştuk. Bana kartvizitini verdi. İstanbul’da mutlaka beklerim, dedi; lâkin o günden sonra bir daha nasip olmadı görüşmek.”
Program sonunda Orhan Deligöz’ün kadim dostlarından Prof.Dr. Mehmet Biber de öğrencilik yıllarına ait ortak hatıralardan bahsederek programa renk kattı.