• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 14:46

Diyaliz sonrası küçük bebek yeniden hayata tutundu

Diyaliz sonrası küçük bebek yeniden hayata tutundu
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşam mücadelesi veren 3 aylık Pelin bebek, diyaliz tedavisiyle yeniden hayata tutundu.

ERK HABER / ERZURUM -  Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşam mücadelesi veren 3 aylık Pelin bebek, diyaliz tedavisiyle yeniden hayata tutundu. 
Hastane çocuk aciline kusma ve nefes darlığı nedeni ile getirilen, yapılan tetkik ve incelemelerden sonra, çoklu organ yetersizliği, (sepsis ve akut böbrek yetersizliği) tanısı konan 3 aylık Pelin bebek, hastane pediatrik yoğun bakıma ünitesine yatırılarak başarılı bir şekilde acil diyaliz tedavisi uygulandı.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 aylık bir bebeğe ilk defa periton (karın) diyaliz tedavisi uygulanarak büyük bir başarıya imza atıldı.
3 aylık Pelin bebeğe acil servise geldiğinde ilk muayene ve müdahalesini yapan çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Bahriye Altmış, “Pelin bebek bize yüksek ateş kusma ve bayılma şikayeti ile getirildi. Yaptığımız tetkik tahlil ve incelemelerde hastamızda sepsis ve akut böbrek yetersizliği tespit ettik. Akabinde hemen pediatrik yoğun bakım ünitemizde yer alan diyaliz ünitemize bebeği alarak yoğun bakım uzmanı Dr. Nuri Alaçakır ile gerekli müdahaleyi yaparak diyaliz uyguladık. Şuan hastamızın durumu iyi gelişmelerle hastamızı yoğun bakımdan çıkararak çocuk servisimize alacağız.” diye konuştu.
Çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Bahriye Atmış ise, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni doğan, bebek ve çocuk yaş gruplarında diyaliz yapılabilmesinin bölge illeri için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

KARIŞIK