• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Temmuz 2018 13:17

Diyanet kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Diyanet kurbanlık fiyatlarını açıkladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içi kurban bedelinin 850 TL, yurt dışı kurban bedelinin ise 625 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

ERKHABER / ERZURUM - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen “2018 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısına katıldı. Erbaş, “Bu seneki sloganımız, ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ olarak belirlenmiştir. Haccın huzur, mağfiret birlik ve kardeşlik iklimine girdiğimiz hacılarımızın kutsal topraklar için son hazırlıklarını yaptığı bu bereketli günlere bizi kavuşturan Yüce Rabbimize hamdolsun” ifadelerini kullandı. 

KARIŞIK

“Yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde kesim ve dağıtım gerçekleştirilecektir”

TDV’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içinde kurban ibadetini dinin hükümleri doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri vekaletle kurban kesim programı gerçekleştirdiğini aktaran Erbaş, şöyle konuştu:
“Emanetleriniz emanetimizdir düsturuyla yola çıkan vakfımız, kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet itina ile yürütmekte olup, dini esaslara uygun ve güven veren bir yapılanmayla bu yıl da gönül coğrafyamıza hizmet etmeye hazırdır. ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla düzenlenen program kapsamında yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde başkanlığımız TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirilecektir. Vekaletle kurban kesim programı Türkiye’de müftülüklerimiz, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ateşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Vakfımız kestiği kurbanları yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına ulaştırmaktadır. Yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar'a, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize kurban dağıtımı yapılmaktadır. Bugüne kadar 1 milyon 364 bin 158 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı vakfımız tarafından gerçekleştirilmiştir.”

“Vatandaşlarımızı kurban vekaleti konusunda istismara karşı uyanık ve hassas olmaya davet ediyorum”

Vakaleti alınan kurbanların vekalet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunmak suretiyle bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesildiğini bildiren Erbaş, “Bu noktada 15 Temmuz destanına günler kala hain terör örgütü FETÖ’nün milletimizin imanını ve güvenini istismar ederek kurban ibadetini nasıl bir menfaat çarkına dönüştürdüğünü hatırlatmak isterim. Topladıkları kurban paralarını yerine ulaştırmayan örgüt, emelleri uğruna milletimizin emanetini çarçur ettiği gibi Peygamberimizin ve İslam büyüklerinin adını da istismarına alet ederek onlar için kurban kesmek gibi asılsız vaatlerde bulunmuştur. Kurban ve yardım paralarının usulsüz bir biçimde televizyon programlarına, başka ülkelerdeki lobi faaliyetlerine ve seçim kampanyalarına, temsil ağırlama işlerine, toplantı ve gezi etkinliklerine harcandığı hususlarının ortaya çıkmış olması acı bir gerçektir. İhanetin emanete hıyanetin elbette dünyada olduğu gibi ahirette de ağır bir karşılığı vardır. Vatandaşlarımızı kurban vekaleti konusunda iyi niyetli, güvenilir, şeffaf ve potansiyel çalışmalara yönelmeye, istismara karşı uyanık ve hassas olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Din istismarıyla mücadele amacıyla 40 ilde daha bilinçlendirme seminerleri düzenlenecek

“Din istismarıyla mücadele amacıyla bugüne kadar 41 ilimizde gerçekleştirilen bilinçlendirme seminerlerinin 13-15 Temmuz arasında da kalan 40 ilimizde yapılacağını ilan etmiş olayım” diyen Erbaş, “Başkanlığımızın birim amirleri, uzmanları, müftü ve vaizleri tarafından verilen seminer ve bilgilendirme ziyaretleri illerde vali ve rektörlerimizden il idari kadrolarına yazılı ve görsel basın organlarından sivil toplum kuruluşlarına din görevlilerimizden halkımıza uzanan geniş bir yelpazede muhataplarına ulaşmaktadır” şeklinde konuştu.

Yurt içi kurban bedeli 850 TL, yurt dışı kurban bedeli ise 625 TL

Erbaş, TDV tarafından bu yıl belirlenen vekalet yoluyla kurban kesim bedellerine ilişkin, “Yurt içi kurban bedeli 850 TL’dir. Yurt dışı kurban bedeli ise 625 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilirler. Vatandaşlarımız ayrıca 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilirler. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da cömert ve özverili milletimizin kurbanları dünya üzerinde en ücra ülkelere ulaşan birer güven ve muhabbet mektubu olacaktır” açıklamasında bulundu.