• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 07 Mayıs 2018 15:02

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı açılıyor

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı açılıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 8-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı için tarihi Müceldili Konağında basın toplantısı düzenlendi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 8-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı için tarihi Müceldili Konağında basın toplantısı düzenlendi. 
Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, altı gün süresince Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırlayacak. Kitap fuarı kapsamında söyleşi, panel, şiir etkinliğinde ve imza günlerinde 200 yazarın konuk olacağı bir program hazırlandı. Aralarında Ercan Kesal, Ayla Kutlu, Canan Tan, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Mine Söğüt, Atilla Dorsay, Uğur Koşar, İsmail Saymaz, Nil Bahadıroğlu, Beyza Akyüz, Tolga Gümüşay, Nurullah Genç, Ercan Karakaşi Burcu Bahar, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Tekin Sönmez’in bulunduğu çok sayıda yazar, şair ve akademisyen Erzurumlu okurlarla buluşacak. 
Basın toplantısına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterleri Ünsal Kıraç ve Ali Rıza Kiremitçi ve basın mensupları katıldı. 
Tarihi Müceldili Konağında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum’un böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için mutlu olduklarını vurgulayarak, “Bir kadim şehir olan Erzurum geçmişte olduğu gibi bir eğitim şehri bir kültür şehri. Hakikaten medeniyetimizin izlerini burada görebileceğimiz bir şehir. Böyle bir güzel şehre mutlaka önemli hizmetler yapmanın kutsal bir vazife olduğunu biliyoruz. Kültürel sanatsal faaliyetlere büyük bir ağırlık veriyoruz. Gerek çevremizden gerekse şehrimizden kitap fuarına olan ilgiyi geçtiğimiz dönemlerde görme fırsatı bulduk. Ayrıca bu kitap fuarı ülkemizin sayılı yayın evleri katılıyor. Şehrimizde kitapla uğraşan esnaflarımız bu fuara katılıyorlar. Büyük bir ilgi ve alaka var. Kitap fuarı şehrimize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu. 
Doğu Anadolu Kitap Fuarı 8 - 13 Mayıs tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde yapılacak. 

KARIŞIK