• ŞEpnolat üst

Duyarsızlaşma sendromu...

  • Büyükşehir-1

Siyasetin baş döndürücü gündemi arasında kaynayıp giden ve biz ne ara bu hale geldik, nasıl insanlar olduk dedirten olaylar tezahür ediyor.

 

İnsanlık nasıl böyle duyarsız oldu, nasıl böyle bencil oldu hayret ki hayret.

 

Hakkari üs bölgesinde topun infilak etmesiyle 7 şehidimiz ve 25 yaralı Askerimiz varken maalesef  insanlarımız Oyuncu Ahmet KURAL ve Şarkıcı Sıla’nın kavgasını konuştu.Hatta Aile Bakanı bile aile olmayan ve nikahsız yaşayan bu ikiliden bayan olanını  arayarak geçmiş olsun dedi.İnsani olarak geçmiş olsun demesinde bir beis yok hatta insanlığın gereği bu,fakat Bakan hanım’ın hareketi nikahsız yaşamaya bir tolerans gibi algılandı.

                  

İstanbul’da Askeri Helikopter düşüp 4 Asker Şehidimiz 1 ağır yaralı askerimiz var iken Acun ILICALI ile Şeyma SUBAŞI’nın boşanma haberleri tüm televizyonlar da birinci haber oldu, internette tıklanma rekoru kırdı.

                

 Vatandaşın cebine göz diken stokçular patatesi , soğanı stok edip fiyat artırırken Erzurum’un en ücra köyünde ki vatandaş Ahmet efendi  AK Parti İstanbul adayı kim olacak,CHP Ankara’da kimi aday gösterecek diye kendi kendini yiyip meraktan ölüyor.

 

Yurdum insanı Üç, dört ay önce 3 Liradan aldığı salçayı şimdi 9 Liradan alırken,iğneden ipliğe katmerli zamlara maruz kalmışken, Milyonlarca Lira’ya imza atan Futbolcu Arda TURAN ın Şarkıcı Berkay İle kavgasını ilgiyle ve iştahla izledi.

 

Aylık Yüz lira ödediği Elektriğe 165 Lira , 150 Lira Ödediği Doğalgaza 250 Lira fatura gelirken,

 

Yabancıların kapitalist icadı olan Black Friday yani Kara Cuma çılgınlığının adını Firmalar Efsane Cuma yapıp Fiyatını 3 e katladığı ürünleri indirim yaptım ayağına yine iki katına millete yuttururken, 4.5 milyar Liralık alışverişle rekor kırdılar.Hem de tamamına yakını ithal ürünler ile,hem de tasarruf tedbirleri var iken.

 

Yine bizim insanımız  Adeta Soygun şeklini alan,haramilere bile ben bu kadar zalim soygun yapamadım dedirten Elektrik şirketleri,Kaçak elektrik kullanan ; namus yoksunu,,şerefsiz Allah’tan korkmayan dinsiz imansız hırsızların çaldığını namuslu vatandaşın sırtına yüklerken ve buna ses çıkarmayan ve çözüm bulmayan idarecilere tek laf etmez iken Galatasaray’a haksız penaltıyı kitleyip 2 puanını iç eden hakemlere veryansın etti.

 

Kendisine; ehliyetsiz araç kullanmaktan,fenni muayenesi olmayan araçla trafiğe çıkmaktan,seyir halinde cep telefonuyla konuşmaktan ve emniyet kemeri takmadan seyahat etmekten ceza yazan polise son derece terbiyesizce adeta etinden et koparıyormuşlar gibi çığlık atan bayan öğretmenin nasıl öğrenciler yetiştirip kanuna,kurala saygılı bireyler olmalarını sağlayacağını hiç merak etmezken,TV’lerde gelin kaynana yarışmalarına,yemekten çok dedikodu ve kavga programlarına dalmaktan kendi alamadı.

 

NasaInsight adlı uzay aracını Mars gezegenine gönderip yüzeyde araştırma çalışmalarına başlarken Muhasebeci Kenan kod adlı eski CHP Milletvekili Özgür YILMAZ hala daha Türkçe Ezan ile gündem de kalmaya çalıştığı anlarda bizim birkaç üniversite bitirmiş, master yapmış gençlerimiz Kim 1 Milyon ister bilgi yarışmasının en basit sorularında elenmeye devam etti.

 

Acilen kendimize gelmemiz lazım.Duyarlı,Bilgili,Türkiye gerçeklerinden haberdar,geçmişine bağlı insanlar yetiştirmemiz lazım yoksa sonu çok kötü olacak.

 

 

 

 

 

Etiketler : Hasan Yamaç