• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ekim 2018 17:17

El-Bab'daki yapılanmaya Erzurum'dan eğitim desteği...

El-Bab'daki yapılanmaya Erzurum'dan eğitim desteği...
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Fırat Kalkanı” operasyonu ile DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin El Bab şehrine Erzurum damgası vuruldu

ERKHABER / ERZURUM - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Fırat Kalkanı” operasyonu ile DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin El Bab şehrine Erzurum damgası vuruldu. AFAD Erzurum İl Müdürlüğü önderliğinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP)’nin büyük destekleri sayesinde yapılan çalışma sonucunda, bombardımanda yıkılan bir bina onarılarak, okul haline getirildi.

KARIŞIK

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonuyla terörist tüm unsurlardan temizlenen Suriye’nin El Bab kentinde yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Bu sürece Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. El Bab’da gündelik yaşamın giderek normale dönmeye başladığını ve yeniden yapılanma sürecinin hızla devam ettiğini anlatan Güvenli, ESTP olarak bu yapılanma sürecine kendilerinin de eğitim alanında destek olduklarını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu tarafından yürütülen operasyon çerçevesinde terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen El-Bab’da hayat yeniden tesis ediliyor.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde AFAD Erzurum İl Müdürlüğü önderliğinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP)’nin büyük destekleri sayesinde yapılan çalışma sonucunda, bombardımanda yıkılan bir bina onarılarak, okul haline getirildi. Bin öğrencinin eğitim öğretim görmeye başladığı okula “Erzurum Ortaokulu” adı verildi.

İngilizcenin yansıra, Türkçe dil eğitiminin ağırlıkta olacağı sabah ve öğlen olmak üzere iki gurup halinde eğitim görülecek olan Erzurum Ortaokulu’nun açılışına, Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli ile Erzurum’da geçtiğimiz yıllarda Palandöken Kaymakamlığı yapan ve halen Gaziantep Vali Yardımcılığı görevini yürüten  Şenol Esmer, AFAD Bilgi ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin,El-Bab Yerel Meclis Başkanı Cemal Ahmet Osman,Gaziantep AFAD İl Müdürü Bekir Şen, Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı ile  Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE’YE MİNNET VE ŞÜKRAN DUYUYORUZ

Erzurum Ortaokulu’nun açılışında konuşma yapan El-Bab Yerel Meclis Başkanı Cemal Ahmet Osman Türkiye’ye her konuda olduğu gibi eğitim alanında kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli’de yaptığı konuşmada  Erzurum Ortaokulu’nun El Bab’da hizmet vermeye başlamasında emeği geçen ESTP çatısı altındaki STK’ların temsilci ve yetkililerine teşekkür ederek,: “Millet olarak bizler tarihin her döneminde gittiğimiz her yere sevgi götürdük, barış götürdük ve ilim götürdük. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörden arındırdığı El Bab’a bir eğitim yatırımı kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaldı ki, El Bab halkı da, Türk askeri sayesinde kavuştuğu huzur dolayısıyla Türkiye’ye ve Türk insanına çok özel bir ilgi gösteriyor, sevgi besliyor. Bunu da bizzat görüp yaşama fırsatı bulduk.Bu Eğitim yuvasının hayata geçmesinde katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ve Sayın Valimiz Şenol Esmer olmak üzere AFAD Başkanlığı’mıza emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Erzurum Ortaokulu’nun açılışı yapıldı. 13 derslikli yaklaşık 300 Bin TL. harcanarak yenilenen eğitime kazandırılan okulda derslikleri tek tek gezerek öğrencilerle bir araya gelen misafirler, onlara yanlarında getirdikleri hediyeleri dağıtarak bol bol fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.