• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 22 Eylül 2017 12:46

Ergüney’e desteğe geldi, yatırım müjdesi verdi...

Ergüney’e desteğe geldi, yatırım müjdesi verdi...
ETSO Başkan adaylığını açıklayan İşadamı Zafer Ergüney’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Erzurum’a yatırım müjdesi verdi.

ERKHABER / ERZURUM - Almanya ve Türkiye'de güneş enerji sistemleri üzerine önemli yatırımlara imza atan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Zafer Ergüney'e hayırlı olsun ziyareti için, özel helikopteriyle geldiği Erzurum’da önemli bir yatırımın müjdesini verdi. Sarvan, kente en az 500 kişiyi  istihdam edecek dev bir yatırımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

KARIŞIK

 

“ERZURUM ENERJİ YATIRIMLARI NOKTASINDA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLABİLİR”

Erzurum’da Zafer Ergüney ve bazı işadamlarıyla biraraya gelen Tarık Sarvan, güneş enerjisi yatırımları noktasında Erzurum'un önemli bir merkez olabileceğini ifade etti. Zafer Ergüney’in destekleriyle Erzurum’a yatırım konusunda girişimlerde bulunduklarının da altını çizen Sarvan, “Zafer bey, Erzurum’a yatırım gelebilmesi için gece-gündüz çalışan değerli bir işadamı. Yıllardır Erzurum’a yatırım getirebilmek için çalışıyoruz. Bu konuda önemli projelerimiz var. Hem Zafer Bey’e ETSO adaylığına hayırlı olsun demek, hem de bu yatırımları tekrar masaya yatırmak için Erzurum’a geldim” dedi.

 

“BİRLİK OLUP BU YATIRIMI ERZURUM’A GETİRECEĞİZ”

SW Enerji olarak, güneş enerji sistemleri sektöründe gerek Almanya’da gerekse Türkiye’de yatırımlarının bulunduğunu belirten Sarvan, “Erzurum artık eskisi gibi değil. Ulaşım çok kolay. Komşu ülkelere yakın bir ilimiz. Güneş enerji panellerinin üretiminin yapılacağı bir fabrika düşünüyoruz, en az 500 kişi istihdam edecek bir proje bu.  Benim firmamın bu yatırımı buraya tek başına yapma gücü var. Ancak ben istiyorum ki, Erzurum’da bu sektörde iş yapan bir çok firmamız ortak olsun. Birlikte yapalım. Ben de CW Enerji olarak her türlü desteği vermeye hazırım” diye konuştu.

 

“BAKANLIĞA GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Yatırım için daha önce de girişimlerinin olduğunu ve gerçekleşmediğini de ifade eden Sarvan, “Bugün Erzurum’un herhangi bir yerinde, bir dağın yamacında yer verilsin hemen bu fabrikayı kuralım. Bugün kuracak kapasitemiz ve gücümüz var. Biz bakanlığa izinler için gerekli başvuruları yaptık. İnşallah bu büyük yatırımı bu memlekete kazandıracağız” şeklinde konuştu.

 

ERGÜNEY: ŞEHRİN EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

ETSO Başkan adayı İşadamı Zafer Ergüney ise Tarık Sarvan’ı Erzurum’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizim tek derdimiz Erzurum. Bu şehre yatırım getirmek. Bu şehri layık olduğu yere taşımak. Bu projeyi yıllar önce de gündeme getirdik ama kimse destek vermedi ve yapamadık. Şimdi inşallah bu yatırım bu şehre gelecek” dedi.