• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Kasım 2017 13:22

ERKHABER yazdı, Aydemir harekete geçti ve HAKKImızı aldık!

ERKHABER yazdı, Aydemir harekete geçti ve HAKKImızı aldık!
ERK Haber gündeme getirdi, milletvekili İbrahim Aydemir konuyu sahiplendi. Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu meseleyi çözdü.

ERKHABER / ERZURUM - ERK Haber gündeme getirdi, milletvekili İbrahim Aydemir konuyu sahiplendi. Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu meseleyi çözdü. Dün ERK Haber Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 11 ilde Besi Organize Sanayi Bölgeleri kurduğunu ve bu iller arasında Erzurum’un olmadığını gündeme getirmiş, köşesinden durumu eleştirmişti.

KARIŞIK

Özçaylak’ın yazısı ses getirdi. Konuyu sahiplenen ve hemen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’yla irtibata geçen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ile görüşerek, Tarım Bakanlığı Müsteşarı ile bir görüşme ayarladı. Bugün sabah erken saatlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ile görüşen Hınıslıoğlu, Erzurum’a Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için söz aldı.

 

HAKKI HINISLIOĞLU: BİR HEYET HAFTAYA ERZURUM’A GELECEK

ERKHABER’e özel açıklamalarda bulunan ve yaşadığı büyük mutluluğu paylaşan Hınıslıoğlu, “Sinan Özçaylak’ın kıymetli yayını üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müsteşarı ile görüştüm. İlgili Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarıyla birlikte konuyu istişare etme imkanımız oldu. Müsteşar bey ilgili daire başkanını görevlendirdi. Önümüzdeki hafta bir heyet olarak Erzurum’a gelecekler. Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmaları başlatacağız. Besi OSB’nin kurulması için yasal bir takım zorunluluklar var. Öncelikli zorunluluk da parasal bir zorunlulukmuş, ben de Ticaret Borsası Başkanı olarak, bu zorunluluğu karşılayacağımızı kendilerine taahhüt ettim. Gelip yer tespiti yapacaklar ve Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için start vermiş olacağız. Bu görüşmeyi milletvekilimiz sayın İbrahim Aydemir bey ayarladı. Kendisine buradan bir Erzurumlu olarak teşekkür ediyorum” dedi.