• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 15 Temmuz 2024 17:35

Erzurum bu yıl daha da gözde...

Erzurum bu yıl daha da gözde...
Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde şu ana kadar 5 Türkiye Süper Lig ekibi ile Azerbaycan, İran ve Suudi Arabistan’dan 7 ve 1’nci Lig’den de 1 takım olmak üzere toplam 13 takım yeni sezona hazırlanıyor. 

ERKHABER / ERZURUM - Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bu yıl hem Türk hem de yabancı takımların gözdesi oldu. Palandöken Kayak Merkezi’nin hemen eteklerinde bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde şu ana kadar 5 Türkiye Süper Lig ekibi ile Azerbaycan, İran ve Suudi Arabistan’dan 7 ve 1’nci Lig’den de 1 takım olmak üzere toplam 13 takım yeni sezona hazırlanıyor. 

KARIŞIK

 

Vole Tur Sehayat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Gözoğlu’nun organizasyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle popülaritesi her geçen gün artan Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bu yıl daha fazla Süper Lig ve yabancı takımlara ev sahipliği yapıyor. 

 

Azerbaycan Süper Ligi’nden Neftçi Bakü, Sabail ve Araz Nahçivan, Suudi Arabistan Süper Ligi’nden Al Odaba, Al Hazem ile İran Süper Ligi’nden Sepahan ve BFV İstiklal’in bu yıl tercihi Erzurum oldu. Ayrıca Türkiye Süper Ligi’nden Rizespor, Hatayspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Antalyaspor ile bu sezon 1. Lig’de mücadele edecek olan İstanbulspor da kam için Erzurum’u tercih etti.

 

Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin ve mesai arkadaşlarının yoğun çabalarıyla takımlar için hazırlanan ve yapılan her antrenman sonrasında hızlı bir şekilde bakımı yapılarak, takımlara sorunsuz bir şekilde yeniden tahsis edilen antrenman sahalarına, futbol takımları tam not veriyor. 

Palandöken Kayak Merkezi’nden Sway, Polat, Palan, Dedeman, Dedeman Ski Lodge, The Erzurum ve Snow Dora Otelleri ile kent merkezinde Hilton Garden Inn ve Ramada Otel’de kamp yapan futbol takımları, Vole Tur’un organizasyonu ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnuniyet duyarken, özellikle uçak seferlerinin azlığından şikayetçiler. 

TFF'NİN TERCİHİ 14 YILDIR ERZURUM

Öte yandan futbol takımlarının gözdesi olan Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun antrenör eğitimleri ve U19-Futsal ve Bayan Milli Takımları için de vazgeçilmezi oldu. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun dönemin Erzurum Bölge Antrenörü ve UEFA Antrenör Eğitimcisi Kemal Coşkun ile Bölge Müdür Yardımcısı Akif Fencioğlu’nun yoğun çabaları sonucu 2010 yılında Atatürk Üniversitesi’nin sahasında başlayan TFF’nin Erzurum’daki antrenör eğitimleri ve kampları son sürat devam ediyor.

Mayıs ayında 14 takımın katılımıyla UEFA Regıons Cup turnuvasına ev sahipliği yapan Erzurum, Haziran ayı içerisinde A Milli Bayan Futbol Takımı’nı ağırladı ve 6 ayrı UEFA Antrenör Eğitim Programı’na sahne oldu. Temmuz ayı içerisinde de U19 Milli Takımı’nın kampını ve 5 UEFA Antrenör Eğitim Programı’nı Erzurum’da yapacak olan TFF, Ağustos’ta yine 5 UEFA Antrenör Eğitim Programı ile Futsal Milli Takım Kampı, Eylül ayında da 5 UEFA Antrenör Eğitim Programı için yine Erzurum tercih edilecek. 

SEKMEN’DEN TEŞEKKÜR

 

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de önceki gün Vole Tur Sehayat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Gözoğlu, EBB Spor Müdürü Muzaffer Şahin ile birlikte makamında ağırlayarak, bugün kadar Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Sekmen, “Vole Tur Sehayat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Spor Turizmi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Gözoğlu’nu belediyemizde ağırladık. 

Kendisine, Avrupa’nın en önemli spor şehri olan Erzurum’umuzda, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mize 10 yıldır 400’ün üzerinde yerli ve yabancı takımı ağırlamamıza katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.  Sporu her alanda destekleyen anlayışımız ile Erzurum’umuzun spor ruhunu en güzel şekilde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Sekmen, Gözoğlu’na hizmetlerinden ötürü Oltu Taşı tespih hediye etti… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.