• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Temmuz 2024 11:37

Erzurum'da sel ve yağış ilçeleri felç etti

Erzurum'da sel ve yağış ilçeleri felç etti
Erzurum'da 3 gündür etkili olan yağış özellikle ilçelerde sele dönüştü ve yaşamı felç etme noktasında getirdi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da 3 gündür etkili olan yağış özellikle ilçelerde sele dönüştü ve yaşamı felç etme noktasında getirdi.
Erzurum'u etkisi altına alan sağanak ve gök gürültülü yağış kent merkezinin yanı sıra İspir, Tortum, Uzundere, Narman, Oltu, Olur, Horasan ve Pasinler ilçesinde zaman zaman korkutan manzaralara neden oldu. Horasan ilçesinde yoğun yağıştan dolayı oluşan obruğa düşen bir inek zorlu çalışmadan sonra çıkarıldı. Çukurda sıkışıp kalan ineği kurtarmak için iş makinesi kullanıldı. Heyelan nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Bir anda taşan dereler ise vatandaşların cep telefonlarıyla kaydedildi.

KARIŞIK

 

 

KAYALIKLARA ÇELİK TELLİ ÖNLEM

 

Erzurum’u Karadeniz’e bağlayan Olur-Artvin yolunda güvenlik tedbiri amacıyla kayalıklar çelik telle kaplanıyor.
Olur-Artvin karayolu Ormanağzı Mahallesi’nde yolun belirli kesimlerinde kayalıkların yüzeyleri çelik tor ile kapatılıyor. Oltu karayolları ekipleri, yol kenarındaki kayalıkları çelik telle kaplayarak güvenlik önlemi alıyor. Taş düşmesini önlemek amacıyla kayaların üzerine yapılan çelik tor sürücüleri rahat nefes aldırıyor. 30 derece sıcaklıkta bile çalışmalarını sürdüren ekipler zaman zaman vinç yardımıyla kayalıkların yüzeyine çelik tel çekiliyor.

 

 

 

TEKMAN'DA SEL TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

 

Erzurum’un Tekman ilçesinde etkili olan sel Çukuryayla Mahallesinde ekili arazilere zarar verdi.
Tekman ilçesine bağlı Çukuryayla Mahallesinde etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan sel ekili arazileri su altında bıraktı. Mahalle sakinlerinin dereden taşan suyun önünü kapatmak için dereye aşağıya koşması cep telefonu ile görüntülendi.
Dereden gelen sel mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşatırken köprüde oluşan tahribat ulaşımı da aksattı.

 

 

 

KÖPRÜ YIKILDI, EVLERİ SU BASTI, YOLLAR TAHRİP OLDU

 

Oltu ilçesinde sel sonrası ortaya çıkan manzaralar afetin boyutunu gözler önüne serdi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, sel nedeniyle hasar gören ilçe ve köylerde incelemelerde bulundu.
Beraberinde Milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Fatma Öncü, Abdurrahim Fırat, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat ile birlikte sel bölgesinde incelemelerde bulunan Altınok, sel felaketi yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tortum Demirciler, Narman Alabalık, Oltu Çatak ve Pasinler ilçesinde temaslarda bulunan heyet, gerekli tespitleri yaptı.
Altınok, “Selden hasar gören vatandaşlarımızın tüm eksikliklerinin en kısa zamanda tamamlanması için gerekli görüşmeleri yerinde yaptık. Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.