• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2016 09:39

Erzurum minaresiz köy mü?

Erzurum minaresiz köy mü?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği şehrin ışıklandırılması işinde gördük ki ihaleyi alan firma İstanbul’dan çıkma ışıkları getirip Erzurum’un dört bir tarafına takmış. Erzurum Ajans’ın haberine göre Sultanbeyli Belediyesinin logosu işlenerek hazırlanan ve elde kalan belki de yenilendiğinde depoya alınan ürünler Erzurum’un caddelerini süslemiş.

KARIŞIK

Seçim dönemi Erzurum’un karanlık bir şehir olduğunu, aydınlatılması gerektiğini en çok vurgulayan biz gazetecilerdik. Başkan Sekmen seçilir seçilmez bu işe el alttı ve Erzurum artık karanlık bir şehir değil. Şehrin aydınlatılması yapılırken kasabalara takılan taklar Erzurum’da sokakları caddeleri süslemişti, yine durumdan rahatsız olduk ve bir basın toplasında konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i eleştirmiştik. Sağ olsun Başkan Sekmen hemen müdahale etti ve o çirkin taklar kaldırıldı. Eminim ki Erzurum’a takılan çıkma ışıklardan Başkan Sekmen’in haberi yoktur. Haberi olsa bu rezilliğe asla müsaade etmezdi. Bu saikten hareketle öyle görünüyor ki belediyenin içerisinde ihaleyi alan uyanık firmayı koruyan birileri var.

Çocukluğumuzda çizgi filmlerdeki kurnaz karakterler bir kötülük düşündüğünde kafasının yanında bir ampul yanardı. İhaleyi alan firma sahibinin de sanırım kafasının yanında bir ampul yandı ve nasıl olsa elimde bu çıkma ışıklar var takarım kazancımı katlarım diye düşündü. Bu haberin ardından Erzurum’a takılan bütün ışıklar tekrar kontrol edilmeli, eminim ki Sultanbeyli Belediyesinin ışıkları gibi bir çok belediyeden alınmış ışıklar Erzurum’a yeni diye takılmıştır!!!

Meslektaşım Orkun Çizmeli ile aramızda konuşuyorduk, ışıklar tamam güzel de Erzurum’u yansıtmıyor diye. Erzurum’un bir çok simgesi var, hem tarihi hem kültürel. Bu simgeler neden kullanılmıyor diye sohbet etmiştik. Örneğin dadaş figürü, örneğin, çifte minareli medrese figürü, ille çiçek olacaksa Erzurum’da bir televizyon kanalına adını veren Kardelen çiçeği, Büyükşehir Belediyesinin logosu vb. gibi. Nereden bilelim ki işin içinde iş var.

Önümüzdeki günlerde yeniden bir ışıklandırma ihalesi yapılacak diye duyduk. Bütçesi 10 milyon lira. Umarım bu rezilliğe imza atan uyanık firma bu ihaleye sokulmaz. Sözleşmesi de fesih edilir.

Başkan Sekmen’in bu konuya el atacağını ve ihaleyi alan firma yetkililerinden bu işin hesabını soracağını düşünüyorum.

Erzurum’u minaresiz köy sanan bu uyanık firmaya ve böyle düşünen diğerlerine de bu bir ders olur.