• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 08 Eylül 2017 12:10

Erzurum’da 650 çocuğa Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet verildi

Erzurum’da 650 çocuğa Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet verildi
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında 650 çocuğa bisiklet dağıtıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında 650 çocuğa bisiklet dağıtıldı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz da bisiklete binerek stadyumda tur attı.
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünce, 3 Temmuz Stadyumu’nda 'Halk Sağlığı Haftası Şenliği ve Bisiklet Dağıtım Töreni' düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz, İl Jandarma Komutanı Bekir Uzun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, veliler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar "Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kutlanmaktadır. Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standartlarını yükseltmek, halk sağlığı çalışanlarının temel amaçlarındandır. Sağlıklı yaşam kültürünü benimsetmek ve 'sağlıklı hayat' onların yaşamlarının birer parçası haline gelmiştir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler arasında önce halat çekme daha sonra da çuval yarışı yapıldı. Tören sonunda 650 çocuğa bisiklet dağıtıldı.
Törende Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz bisiklete binerek stadyumda tur attı.

KARIŞIK