• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 29 Eylül 2017 15:19

Erzurum’da iki çocuğa biyonik kulak ameliyatı

Erzurum’da iki çocuğa biyonik kulak ameliyatı
Doğuştan her iki kulakları duymayan birisi Afgan asıllı 3.5 yaşındaki Fatımah Arefi ile henüz 17 aylık Sercan Yılar’a başarılı bir operasyon ile işitme cihazı takıldı

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğuştan her iki kulakları duymayan birisi Afgan asıllı 3.5 yaşındaki Fatımah Arefi ile henüz 17 aylık Sercan Yılar’a başarılı bir operasyon ile işitme cihazı takılıyor. 
Ameliyatlara Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Op. Dr. Korhan Kılıç, Doç. Dr. Gamze Atay, Dr. Fatih Bingöl ve Dr. Ayhan Kars ve ekibi katıldı. Op. Dr. Korhan Kılıç, operasyon öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün 3.5 yaşındaki bir hastamıza her iki kulağa ameliyat yapacağız. Halk arasında biyonik kulak olarak adlandırılıyor. Bu ameliyatta bizlere yardımcı olacak hocamız Gamze hocamıza teşekkür ederiz. Bu hastamız doğuştan tamamen işitme ve konuşma fonksiyonlarını tamamen kayıp olan bu çocuğumuzun normal bir şekilde işitme ve hayatını idame ettirirken normal konuşma fonksiyonuna sahip olmasını amaçlıyoruz. Hastamız 3.5 yaşında, bu yaşına kadar hiç ses uyarısı almamış, ses duymamış, yani şöyle söyleyeyim, annesinin dahi sesini hiç duymayan bir hastamız. Her şey yolunda giderse inşallah ameliyattan sonraki ilk birinci ayda ses ile karşılaşacak. Hayatında ilk defa dışarıdan gelen bir sesli uyarıyı beyin algılamış olacak. Elbette ki bu bir süreç alacaktır. Yani duyar duymaz, yani bizim gibi duymaya, bizim gibi konuşmaya başlamayacak. Bu geçici ve uzun bir süreç. Ama her şey doğru giderse, eğer rehabilitasyon süreci doğru giderse, bu çocuğumuz büyüdüğünde normal bir birey gibi konuşup, normal bir birey gibi konuşmasına sahip olacaktır. Bir kez daha bu ameliyatta bizlere eşlik eden sayın doktorumuz Gamze Atay hocama sizler aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu ameliyat hastanemizde ilk kez yapılacak. Bölgemizdeki ve ilimizdeki yoğun talebi karşılamak üzere hastanemiz olarak bizler hazırız. Bu ameliyatları inşallah devam etmek istiyoruz" dedi.

KARIŞIK