• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurumspor'da deprem... Baytar ve Tatan gönderildi!

Erzurumspor'da deprem... Baytar ve Tatan gönderildi!
B.B. Erzurumspor'un iki yıldız oyuncusu Engin Baytar ve Fahri Tatan, yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakıldı ve kendilerinden kulüp bulmaları istendi...

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da ligin ilk yarısının son maçı öncesinde flaş bir gelişme yaşandı. Kulüp yönetimi, Engin Baytar ve Fahri Tatan'ın da aralarında bulunduğu 5 oyuncudan kulüp bulmalarını istedi. Hafta başından bu yana ekonomik gerekçelerle antrenmana çıkmayan ve "param ödenmeden çıkmam" diye direten Engin Baytar ile sakatlığını tedavi için gittiği İstanbul'dan saç ektirerek geri döndüğü için tepki toplayan Fahri Tatan'ın takımdan gönderilmesi kararı kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Baytar ve Tatan'ın yanısıra Serhat Akyüz, Ertan Koç ve Salih Aygen'den de kulüp bulmaları istendi. 

KARIŞIK

Hafta sonunda ilk yarının son maçında deplasmanda Fethiyespor ile karşılaşacak olan B.B. Erzurumspor'da sıcak saatler yaşanıyor. İddiaya göre, B.B. Erzurumspor ile sözleşme imzalarken kendisine "10 gol atar veya attırırsan 100 bin TL ekstra prim ödenir" diye söz verildiğini öne süren Engin Baytar, sezon başından bu yana 6 asist, 4 golle toplam 10 gole katkısı bulunduğunu belirterek, kendisine bu ödemenin yapılmasını istedi. Engin Baytar'ın bu talebini inceleyen yöneticiler, resmi sözleşmede böyle bir madde bulunmadığını belirterek, ödeme yapılamayacağını tecrübeli futbolcuya aktardı. Ancak Engin Baytar, bu durumda antrenmana ve maçlara çıkmayacağını belirterek, hafta başından bu yana yapılan antrenmanlara katılmadı. Yöneticiler de Engin Baytar'ın antrenmanlara çıkmamasını notere tespit ettirerek, tutanak tutturdu. Yönetim, bugün de Engin Baytar'a kadro dışı bırakıldığını ve ligin ikinci yarısı için kendisine kulüp bulmasını tebliğ etti. 

SAÇ EKTİRMENİN FATURASI AĞIR OLDU

Engin Baytar'ın ardından bir şok edici haber de Fahri Tatan'dan geldi. Bir süredir sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan ve tedavisi için yönetim onayıyla İstanbul'a giden Fahri Tatan'ın Erzurum'a dönüşünde saç ektirdiği ortaya çıktı. Tedavi sürecinde, yönetim ve teknik heyetin bilgi dışında saç ektirdiği için yönetimin sert tepkisini çeken Fahri Tatan da, kadro dışı bırakılıp, satış listesine konuldu. Bugün kendisine "kulüp bul" denilmesinin ardından soluğu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yanında alan Fahri Tatan için Sekmen'in nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

 

ÜÇ FUTBOLCUNUN DA BİLETİ KESİLDİ

Öte yandan sezon başından bu yana bir türlü forma giyemeyen Serhat Akyüz, Ertan Koç ve Salih Aygen de kadro dışı bırakıldı. Yönetim, bu üç oyuncuya da "kendinize kulüp bulun" dedi. 

 

MURAT ASLAN GELİŞMELERİ DOĞRULADI

B.B. Erzurumspor İkinci Başkanı Murat Aslan, kulüpte yaşanan gelişmeleri doğruladı. Aslan, "Engin Baytar, Fahri Tatan, Serhat Akyüz, Ertan Koç ve Salih Aygen, hem Fethiyespor maçında hem de ligin ikinci yarısında bizimle birlikte olmayacaklar. Kendilerine kulüp bulmalarını tebliğ ettik. Engin Baytar hakkında da antrenmana katılmadığı için noter tespiti yaptırdık" dedi. 

Engin Baytar'ın kulüpten sözleşmesinde yeralmayan bir parayı talep ettiğini savunan Murat Aslan, "Talebini inceledik ve sözleşmesinde bu paranın olmadığını gördük. Kendisi, paranın ödenmemesi halinde idmana da maçlara da çıkmayacağını söyledi ve birkaç gündür antrenmanlara katılmıyor. Noter tespitimizi yaptık. Kendisini de kadro dışı bıraktıkve takımımızdan gönderme kararı aldık" dedi.