• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 05 Ağustos 2024 23:30 Haber Girişi : 04 Ağustos 2024 21:35

ETB Başkanı Oral, kamu kurumlarına proje baskısı mı yapıyor?

ETB Başkanı Oral, kamu kurumlarına proje baskısı mı yapıyor?
Gazetecilerin saldırıya uğramasına neden olan proje ile proje sahibi Erzurum Ticaret Borsası’nın bugüne kadar hazırladığı projeler ve projelerin onay sürecinde yaşandığı iddia edilenler de yeniden gündeme geldi. 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret Borsası’nın ‘Gastro Akademi’ başlıklı projesi ile başvurduğu Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı’ndan (KUDAKA) onay çıkmamasını haberleştiren Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ile Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu’nun görüşmek üzere davet edildikleri kurumda sözlü ve fiziki saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. Gazetecilerin saldırıya uğramasına neden olan proje ile proje sahibi Erzurum Ticaret Borsası’nın bugüne kadar hazırladığı projeler de yeniden gündeme geldi. 

KARIŞIK

 

Erzurum Ticaret Borsası’nın (ETB) Hakan Oral’ın başkanlık koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar hangi kuruluşlara, ne projeler yaptığı ve bütçesi de merak edilmeye başlandı.


ETB Başkanı Hakan Oral’ın başkan olarak göreve geldiğinden bu yana sürekli olarak proje geliştirip, farklı farklı kurumlara onaya sunduğu iddiaları da yine gündeme gelen konulardan biri oldu. Oral’ın başkanlığındaki ETB’nin hangi projelerinin onaylandığı, proje ortaklarının kimler olduğu, ETB’nin bu projelerden ne kadar gelir elde ettiği merak konusu oldu. Ayrıca ETB'nin proje ortaklarına bugüne kadar ne kadar ödeme yaptığı da merak edilen bir başka husus oldu. 


Dğer yandan ETB Başkanı Oral’ın bugüne kadar proje sunduğu kurumlarla sorunlar yaşayıp, yaşamadığı, projelerin onaylanması için kamu görevlilerine baskı yapıp yapmadığı da merak edilen hususlar arasında

 

Geçmiş yıllarda dönemin Tarım İl Müdürü’nü istediklerini yapmadığı için Tarım Bakanı’nan açıkça şikayet edip, görevden alınmasını talep ettiği ortaya çıkan ETB Başkanı Hakan Oral’ın “hem siyasi hem de medya gücüm var” söylemleriyle projelerini onaylamaları için kurum yöneticilerini baskıya aldığı iddiaları da son olayla bir kez daha gündeme geldi. 

 

Bu doğrultuda ETB’nin KUDAKA, DAP, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurum (TKDK), Tarım İl Müdürlüğü gibi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının projelerine maddi destek sunan diğer kurumlara son yıllarda sunduğu projelerin reddedilme oranının da açıklanması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.