• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 17 Eylül 2018 15:27

ETSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

ETSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB), bölge illerinde düzenleyeceği, ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri’nin ilki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gerçekleştirildi.

ERKHABER / ERZURUM - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB), bölge illerinde düzenleyeceği, ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri’nin ilki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gerçekleştirildi. 
ETSO ile ortaklaşa düzenlenen seminere, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Ticaret İl Müdür Vekili Muhammet Güneş, ETSO Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl, DAİB Genel Sekreter Yardımcısı Melih Leylioğlu, Şube Müdürü Emre Hancığaz ve firma temsilcileri katıldı. Seminerde ilk olarak, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Seda Kavruker Uludağ, “İhracatta Sağlanan Devlet Destekleri” konulu bir sunum yaptı. Seminerde daha sonra, Dış Ticaret Uzmanı Harun Koçak tarafından, “İran - Körfez Arap Ülkeleri Ekonomisi ve Türkiye’den İhracat İmkanları”, Türk Eximbank Uzmanı Yakup Külekçi de, “Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programlar” konulu birer seminer verdi. 
Seminerin sonunda uzmanlar firma temsilcilerinin farklı konulardaki sorularını cevaplandırdılar. 
DAİB’in bölge illerinde, Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortaklaşa düzenlediği dış ticaret seminerleri, Erzurum’un ardından, 18 Eylül’de Doğubeyazıt’ta, 19 Eylül’de Iğdır’da ve 20 Eylül’de Ardahan’da gerçekleştirilecek. 

KARIŞIK