• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 13 Eylül 2018 19:33

Flaş... Ali Oto, Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni başkanı

Flaş... Ali Oto, Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni başkanı
Türkiye Kayak Federasyonunun (TKF) genel kurulu sona erdi. Haksız uygulamaları ile büyük tepki toplayan Erol Yarar'a tokat gibi cevabı delegeler verdi. TKF'nin yeni başkanı Ali Oto oldu...

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonunun 4. olağan genel kurulunihayet yapıldı. Ankara'daki Meyra Palace Hotel'de düzenlenen kongrede, 270 delegenin imzasıyla çoğunluk sağlandı.

KARIŞIK

 

Divan başkanlığına, Başkan adaylarından Ali Oto'nun önerisiyle delegelerin büyük çoğunluğunun oylarıyla Yusuf Gökcan seçildi. Genel kurulda, mevcut başkan Erol Yarar'ın yanı sıra Ali Oto başkan olabilmek için yarıştı.

 

Federasyon başkanı olabilmek için daha önce başvuruda bulunan Fatih Kıyıcı ise Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu tarafından kendisine verilen kongreye 24 saat kala verilen  2 ay hak mahrumiyeti cezası sonrasında adaylıktan çekilmek zorunda kaldı.

 

Federasyonun olağan genel kurulu, delege yapısına yapılan itirazlar sonrasında  daha önceden iki kez ertelenmişti. Genel kurul soncunda Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni başkanı 195 oy alan Ali Oto oldu.

 

Böylece uzun süredir Türk Spor Kamuoyu'nun yakından takip ettiği ve sonucu merak edilen kongrede, göreve geldiği günden beri haksız uygulamalarıyla büyük tepki toplayan Erol Yarar ise ancak 73 oy alarak büyük farkla seçimi kaybetti.