Erzincan Ticaret Odası Başkanı Hayati Gürkan, Şeker Fabrikası’nı şehre kazandırmak için elini taşın altına koyarken, Erzurum Ticaret Odası Başkanı Lütfü Yücelik'in ise tek gündemi hafta sonu yapılacak olan oda seçimi...
ERKHABER / ERZURUM - Satış sürecine giren 14 şeker fabrikası için en önemli adım Erzincan’dan geldi. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından özelleştirme kapsamında olan Erzincan Şeker Fabrikasını satın almak için şirket kuruldu. Amaç; esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle, çiftçisiyle ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip bu fabrikayı Erzincan’a kazandırmak. Elini taşın altına koyarak şirket kurma işini gündeme getiren ise Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan.
YÜCELİK’İN TEK GÜNDEMİ SEÇİM
Erzincanlılar, ticaret odası başkanı Hayati Gürkan’ın öncülüğünde şeker fabrikasının Erzincan’da kalması için mücadele ederken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik’in tek gündemi ise hafta sonu yapılacak olan oda seçimi. Erzurum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi için 11 Nisan’a kadar teklif verilebilecekken, Yücelik’in sessizliğini koruması ve bu konuda tek bir adım dahi atmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Kapı kapı dolaşıp şeker fabrikasını Erzurum’a kazandırmak için destek istemesi gereken Yücelik, işadamlarının kapısını ETSO seçimleri için çalıyor.
ERZİNCAN TSO FABRİKAYI ALMAK İÇİN ŞİRKET KURDU
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından özelleştirme kapsamında olan Erzincan Şeker Fabrikasını satın almak için şirket kuruldu.
Kurulan şirket hakkında bilgi veren Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Gürkan, "Amacımız, esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle, çiftçisiyle ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip bu fabrikayı Erzincan’a kazandırmaktır." dedi.
Ticaret ve Sanayi Odasında bilgilendirme toplantısı yapan Gürkan yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi 11 Nisan 2018 tarihinde Erzincan Şeker Fabrikamız özelleştirme yöntemi ile satılacaktır. Satışa esas olan varlıklar, 659.000 m fabrika sahası, fabrika binaları ve makine teçhizatıdır. Lojmanlar, sosyal tesisler ve tarım arazileri satışa dahil değildir. Bu sabit kıymetlerin yanında en önemli satış kalemi 26.500 ton şeker üretim kotasıdır. Bu miktar ulusal düzeyde her fabrika için ayrı ayrı belirlenmiştir. Bu nedenle burada satışa konu olan aslında fabrikanın sabit kıymetlerinden çok sahip olduğu şeker kotasıdır. Nişasta bazlı şekerlerin üretim kotasının ülke genelinde düşürülmesi ile pancar şekeri kotasının ilerleyen yıllarda daha da değerleneceği aşikardır.
Erzincan Yatırım Anonim Şirketinin bir pay değeri 5 bin TL’dir. İştirakçiler maddi imkânları çerçevesinde, Erzincan Yatırım A.Ş.’nin hesabına, bir paydan bin paya kadar pay bedelini yatırarak, nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte yatırmış oldukları bedeli gösteren dekontu odamıza teslim edip şirkete hissedar olabilirler. Satış işleminin lehimize sonuçlanması durumunda yapılacak ilk genel kurulda şirket yönetim kurulu belirlenerek sahasında uzman kişilerden oluşan profesyonel bir yönetim ile kâr amaçlı olarak yönetilecektir. Yönetim, Sermaye Piyasası Kurulu’nun yasal çerçevesinde, şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile yürütülecektir.
Katılım sağladığınız hisse payları, Ticaret ve Sanayi Odası güvencesinde olup, ihalenin olumsuz neticelenmesi halinde hisse payına düşen bedeller tek bir kuruşuna dokunulmadan hesaplarınıza iade edilecektir.
Unutmayalım ki bugün Erzincan için taşın altına elimizi koyma günüdür. Şeker Fabrikasının Erzincan’a kazandırılması noktasında bugün vereceğimiz 5 bin lira, yarın çocuklarımıza gelecek için umut olacaktır. Yapacağımız bu çalışmanın şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.