• ŞEpnolat üst

Hazır MEB Erzurumlu iken, MEB Akademisi Erzurum'da açılmalıdır

  • Büyükşehir-1

42 Maddeden oluşan Öğretmenlik Meslek Kanunu eksiği gediğiyle Meclis'te kabul edildi. Bu kanunla getirilen en önemli husus kanatimce bir Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıdır. Öğretmen okulu çıkışlı bir öğretmen ve uzun yıllar eğitim yöneticiliği de yapmış biri olarak hayalim hep öğretmen okullarının yeniden kurulması ve bir Öğretmen Ünivetsitesi'nin açılması olmuştur. Milli Eğitim Akademisi bu arzu ve hayalimi karşılamasa da akademik anlâmda olumlu bir adım diyebiliriz.

 

Kurulacak Milli Eğitim Akademisi şayet bir il'de açılacaksa hiçbir yer ve yeni bir yatırıma gerek duymadan akademi için Erzurum hazır. Hayır bir çok il'de açılacaksa açılacak akademinin ilki yine Erzurum olmalı. Şöyle ki Müdürlük dönemimde Eski Milli Eğitim Bakanlarımızdan rahmetli Avni Akyol ile (Hayırla anıyorum) birebir yaptığım görüşmelerde Erzurum'a önemli okul ve eğitim tesisleri kazandırıldı. İbrahim Hakkı Fen Lisesi, ülkemizin ikinci büyük 230 yataklı Öğretmenevi ve 70 dönüm arazi üzerinde kurulan 38 bin metre kapalı alanıyla ve 480 yataklı Erzurum Hizmetiçi Merkezi gibi ciddi yatırımlar. Bu arada ve bu vesileyle yıllar öncesinden selefim Erzurum eski Eğitim Müdürlerimizden ve eski MEB Müsteşar Yardımcımız çok değerli Cemil Çetin'e de ilimiz yatırımlarının realize edilmesindeki yakın ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarımı ve saygılarımı sunmadan geçemeyeceğim.

 

Programa alınmasında yapımında ve tefrişinde çok emek ve gayretim bulunan Erzurum Hizmetiçi Merkezi alt yapısıyla, donanımıyla, araçsal gereç ve imkânlarıyla açılacak ilk Eğitim Akademisi için bulunmaz bir fırsat ve ilimiz adına bulunmaz bir nimet. Açıldıği günden itibaren her yıl ortalama her ilimizden gelen 25 bini aşkın öğretmenimizin hizmetiçi eğitim yoluyla mesleki eksiklerinin giderildiği, pedegojik ve mesleki adaptasyonlarının sağlandığı bir mekan. Erzurum ekonomisine ve Erzurum turizmine ciddi girdi ve çok ciddi katma değer sağlayan bir eğitim tesisi. Hüseyin Çelik bu tesis karşısında kıskançlık nöbeti geçirmiş, başka kurumlara vermeye çalışmış ve bununla da yetinmeyerek altetnatif olarak Van'da eski bir oteli Hizmetçi Eğitim Merkezi olarak açmıştı ve öğretmenleri burayı tetcih etmeye zorlamıştı. Ne ise Bakanlıktan gidişinden sonra da bu yapmacık merkez kapandı ve ne yazık ki muradı da gözünde kaldı.

 

Sayın MEB Bakanı'na ,sayın valimize, sayın Büyükşehir Belediye Başkanına ve sayın Erzurum milletvekillerine önemli görevler düşüyor. Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi bu haliyle açıldığı günden beri işleviyle bir nevi Akademi görevi yapıyor.. Bünyesindeki mevcut yatakhaneleri, sınıfları, labaratuvarları, dinlenme salonları, simultane tercüme yapan birimleri, spor salonu, yemyeşil ağaçlarla süslü geniş bahçesi ve konumuyla açılacak ilk Milli Eğitim Akademisi için hazır bekliyor. Ülkemizdeki bu amaçla yapılan iki hizmetiçi eğitim merkezinden biri ve hizmet için en fonksiyonel olanı.

 

Sayın Milli Eğitim Bakanımız: Bir Erzurumlu Bakan olarak Hizmetiçi Eğitim Merkezini Milli Eğitim Akademisine dönüştürmeniz halinde; Bakanlık döneminizde Erzurum'a yapılabilecek belki de en büyük iyiliğiniz olacaktır. Sizlerden yıllarını eğitime vermiş bir kişı olarak Erzurumlular adına bunu talep ediyor ve bekliyoruz. Sizlerin bir teklifi ve cumhurbaşkanlığı kararnamesi bu hususta yeterli olacak ve böylece ilk akademi de Erzurum'da açılmış olacak. Her alanda irtifa kaybeden ilimize belki de böylece yeni bir ivme kazandırılmış olur.

 

Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimiz bu hususta etkin girışımlerinizi bekliyoruz. İlimizdeki tüm sivil kitle kurum ve kuruluşlarının, vakıf ve derneklerinin, basın kurum ve kuruluşlarının birlikte yükselteceği iradeyle Erzurum ilinin geleceği için çok ciddi bir kamuoyu oluşturmaya ve netice almaya davet ediyorum.

 

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nin hiçbir harcamaya ve hiçbir yeni donanıma ihtiyaç duyulmadan kurulacak Milli Eğitim Akademisine dönüştürülmesi halinde Atatürk Üniversitesi'nin kurulmasında sonra ilimize yapılabilecek en büyük eğitim hizmeti olacaktır. Erzurum için bu fırsat ve bu imkàn kaçırılmamalı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.